DRAŠKO STANIVUKOVIĆ: Neću biti mandatar za sastav nove Vlade

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da neće biti mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske.

– Bio sam na dva protesta opozicije. Pojavile su se mnoge špekulacije. Ostajem tamo gdje jesam. Ne idem nigdje. Mandatar nisam i neću biti – rekao je Stanivuković i dodao da opozicija treba da se pregrupiše i nastavi dalju borbu.

– Prelazi onaj ko izgubi, a ja nisam izgubio. Dovoljno sam sazreo da ne skačem na svaku izgovorenu riječ i ne komentarišem. Moji rezultati pokazuju koliko vrijedim – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je grad Banjaluka stabilna ekonomski i finansijski i svim drugim oblastima.

– Dali smo sve kapacitete da Banjaluka doživi stabilnost i sigurnost. Nema kratkoročnih zaduženja. Servisiranje sve obaveze na vrijeme. Banjaluka u posljednih 15 godina bilježi najveći suficit u iznosu od 27 miliona maraka – rekao je Stanivuković i dodao da grad na Vrbasu bilježi i najveći broj turista.

Naglasio je da daju najveću podršku obrazovnom sistemu i izgradnji škola.

– Sutra počinje i gradnja mosta u Česmi. Realizuje mnoge investicije i u sektoru vodosnabdijjevanja. Sve to vrijeme imali smo opstrukcije Skupštine grada ali je izostala podrška republičkih institucija – naveo je Stanivuković i zahvalio se građanima koji su mu dali podršku na održanim poštom izborima. Podvukao je da je Republika Srpska do sada imala dva rebalans budžeta, a grad Banjaluka nijedan.

– Banjaluka je razglednica Srpske. Važno je da se Banjaluka gradi, a ne da se opstruiše – naveo je Stanivuković i doda da po hitnom postupku treba raspravljati o rebalans budžeta i donose nju budžeta za iduću godinu.

– Pozivam sve lidere stranaka u Narodnoj skupštini da razgovaramo i vidimo gdje je to problem u vezi sa rebalansom budžeta grada Banjaluka. Nadam se da im je stalo do toga da se Banjaluka razvija – naveo je Stanivuković i dodao da ako se bude i dalje nastavila blokada da će početi sa političkom borbom na demokratski način.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vučević prvi zvanični susret na novoj funkciji obavio sa Patrijarhom Porfirijem

Predsjednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da mu je drago što je svoj prvi zvanični sastanak na...

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...

Aktiv žena SP Bijeljina organizovao akciju podjele vaskršnjih jaja (foto)

U susret Vaskrsu, najvećem hrišćanskom prazniku, Aktiv žena Socijalističke partije, Gradski odbor Bijeljina, organizovao je danas akciju pod‌jele...

Preminuo sveštenik Vojislav Vojo Čarkić – Pop Žućo

Sveštenik Vojislav Vojo Čarkić, poznat kao "pop Žućo", preminuo je danas u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je u Srpskoj...