DRAŠKO STANIVUKOVIĆ: Neću biti mandatar za sastav nove Vlade

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da neće biti mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske.

– Bio sam na dva protesta opozicije. Pojavile su se mnoge špekulacije. Ostajem tamo gdje jesam. Ne idem nigdje. Mandatar nisam i neću biti – rekao je Stanivuković i dodao da opozicija treba da se pregrupiše i nastavi dalju borbu.

– Prelazi onaj ko izgubi, a ja nisam izgubio. Dovoljno sam sazreo da ne skačem na svaku izgovorenu riječ i ne komentarišem. Moji rezultati pokazuju koliko vrijedim – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je grad Banjaluka stabilna ekonomski i finansijski i svim drugim oblastima.

– Dali smo sve kapacitete da Banjaluka doživi stabilnost i sigurnost. Nema kratkoročnih zaduženja. Servisiranje sve obaveze na vrijeme. Banjaluka u posljednih 15 godina bilježi najveći suficit u iznosu od 27 miliona maraka – rekao je Stanivuković i dodao da grad na Vrbasu bilježi i najveći broj turista.

Naglasio je da daju najveću podršku obrazovnom sistemu i izgradnji škola.

– Sutra počinje i gradnja mosta u Česmi. Realizuje mnoge investicije i u sektoru vodosnabdijjevanja. Sve to vrijeme imali smo opstrukcije Skupštine grada ali je izostala podrška republičkih institucija – naveo je Stanivuković i zahvalio se građanima koji su mu dali podršku na održanim poštom izborima. Podvukao je da je Republika Srpska do sada imala dva rebalans budžeta, a grad Banjaluka nijedan.

– Banjaluka je razglednica Srpske. Važno je da se Banjaluka gradi, a ne da se opstruiše – naveo je Stanivuković i doda da po hitnom postupku treba raspravljati o rebalans budžeta i donose nju budžeta za iduću godinu.

– Pozivam sve lidere stranaka u Narodnoj skupštini da razgovaramo i vidimo gdje je to problem u vezi sa rebalansom budžeta grada Banjaluka. Nadam se da im je stalo do toga da se Banjaluka razvija – naveo je Stanivuković i dodao da ako se bude i dalje nastavila blokada da će početi sa političkom borbom na demokratski način.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Zašto je bitno ogrtanje krompira i kada nije preporučljivo

Ogrtanje ili zagrtanje krompira je ključna agrotehnička mjera koja ima značajan uticaj na uspijeh i kavalitet uzgoja ovog...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 25. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...