MUP Srpske putem lizinga uzima u najam 102 vozila

Datum:

Share post:

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske iznajmiće za potrebe policije 100 vozila i dva luksuzno opremljena automobila na period od četiri godine što će biti plaćeno 5,76 miliona maraka.

MUP, kojim rukovodi Dragan Lukač, tender za nabavku usluga iznajmljivanja/najma novih putničkih motornih vozila putem operativnog lizinga na period do 48 mjeseci raspisao je juče.

Operativni leasing znači da MUP uzima vozila na upotrebu i za to plaća određenu naknadu. MUP neće otkupiti vozila, odnosno vozila su za vrijeme trajanja lizinga u vlasništvu davaoca leasinga / auto kuće. MUP po isteku četiri godine vozila vraća ili može da obnovi ugovor za nova, modernija vozila.

MUP traži da iznajmi ukupno 100 putničkih vozila i dva luksuzna automobila, a što će platiti 4,93 miliona KM bez PDV-a, odnosno 5,76 miliona KM s uračunatim porezom.

Nabavka je podijeljena u četiri lota, pa je tako prvim predviđen najam 20 vozila koji će biti plaćen oko milion maraka bez PDV-a.

Drugim lotom traži se zakup 80 vozila, za šta je namijenjeno 3,76 miliona KM bez PDV-a, dok se trećim i četvrtim lotom traži po jedno vozilo, pojedinačne vrijednosti najma 80.000 i 85.000 KM bez PDV-a.

Što se tiče zahtjeva MUP-a za 100 vozila traženih prvim i drugim lotom propisano je da moraju da budu bijele boje te da imaju, između ostalog, putni kompjuter, MEDIA uređaj sa ekranom osjetljivim na dodir i četiri zvučnika, poluautomatsku klimu, kolor termoizolaciona stakla, elektronsku zaštitu protiv krađe vozila…

Za dva automobila, pojedinačne vrijednosti najma 93.600 KM i 99.450 KM sa PDV-om, traži se bogata oprema, između ostalog, dvozonski digitalni klima uređaj sa senzorom vlage, kožni volan, navigacija, komforna telefonija bez vanjske antene, putni kompjuter u boji, radarsko skeniranje ispred vozila, roletne na prozorima, utičnice, hromirana maska… Automobili treba da budu crni metalik, a dimenzije vozila su propisane u rasponu od nekoliko milimetara što je najčešći način da se odredi tačna marka vozila koje se želi kupiti, u ovom slučaju iznajmiti.

Ponuđač treba da garantuje da je u mjesečne usluge korištenja lizinga uključena registracija vozila i kasko osiguranje na period od četiri godine, po dva seta novih ljetnih i zimskih guma, redovni servisi i održavanje.

Svi koji MUP-u žele iznajmiti vozila ponude mogu predati do 1. avgusta, a biće izabrani oni koji ponude najnižu cijenu najma.

Izvor: capital.ba
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dragiša Trifunović iz Popova istrčao Beogradski maraton (foto)

Preko 13 hiljada takmičara učestvovalo je na 37. izdanju Comtrade Beogradskog maratona. Oboren je rekord po broju učesnika...

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...