Slavenko Ristić na Panjiku: Potomci stradalih moraju biti uvaženi

Datum:

Share post:

– Potomci srpskih boraca koji su 1992. godine stradali u jednoj od najtežih borbi na Majevici, na brdu Panjik iznad Priboja, treba da budu poštovani, uvaženi i nikada zaboravljeni od njihove zadužbine – Republike Srpske – poručio je Slavenko Ristić, kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ristić je na obilježavanju 30 godina od pogibije komandanta Garde „Panteri“ Branka Pantelića Pantera, kapetana Stevana Lazića i njihovih 14 saboraca istakao da je riječ o srpskim herojima koji su današnjim generacijama dali ono najsvetije – slobodu i državu.

– Svi poginuli borci Odbrambeno-otadžbinskog rata i njihove porodice moraju da imaju poseban status u društvu. Od njih je sve počelo. Njihova hrabrost i ljubav prema zemlji po kojoj danas hodamo nadilaze sve ono što će neke nove generacije moći da pojme. Zato ćemo ih uvijek poštovati i nećemo dozvoliti da budu zaboravljeni – naglasio je Ristić.

On je rekao da mu je čast što je danas sa djecom poginulih srpskih junaka i heroja – Pantera, Mauzera i Belog vuka.

– Moja misija i moja najveća želja je da djeca poginulih boraca imaju status u društvu koji zaslužuju i da žive u slobodnoj Republici Srpskoj, za koju su njihovi očevi dali živote – istakao je Ristić.

Predsjednik Udruženja veterana Garde „Panteri“ Petar Cvijetinović prisjetio se događaja iz 1992. godine, kada je Garda, kako kaže, nadljudskim naporima vratila položaje koje su zaposjele neprijateljske jedinice.

– Muslimanske snage su ovdje probile liniju fronta, imali smo velike gubitke, ali smo uspjeli da se izborimo i vratimo položaje. Danas smo otkrili spomen-ploču sa natpisom „Spomen-park Branko Pantelić Panter“, a završeno je i asfaltiranje preostalog dijela Puta Garde „Panteri“, za šta je sredstva izdvojila Vlada Republike Srpske – dodao je Cvijetinović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Sutra neradni dan u Srpskoj

POVEZANE VIJESTI

Sutra neradni dan u Srpskoj

 U Republici Srpskoj sutra će biti neradni dan jer se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz...

“Danas pišemo istoriju” Vučić priredio svečani doček za kineskog predsjednika Si Đinpinga

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček za kineskog predsjednika Si Đinpinga, uz državne i vojne...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u Crnjelovu okupio brojne učesnike i goste (foto)

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, u Donjem Crnjelovu, 4. maja 2024. godine je održan prvi Vaskršnju turnir u...

Ministar Minić potpisao Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede sa delegacijom Bjelorusije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić potpisao je danas u Banjaluci Memorandum o saradnji u...