Slavenko Ristić na Panjiku: Potomci stradalih moraju biti uvaženi

Datum:

Share post:

– Potomci srpskih boraca koji su 1992. godine stradali u jednoj od najtežih borbi na Majevici, na brdu Panjik iznad Priboja, treba da budu poštovani, uvaženi i nikada zaboravljeni od njihove zadužbine – Republike Srpske – poručio je Slavenko Ristić, kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ristić je na obilježavanju 30 godina od pogibije komandanta Garde „Panteri“ Branka Pantelića Pantera, kapetana Stevana Lazića i njihovih 14 saboraca istakao da je riječ o srpskim herojima koji su današnjim generacijama dali ono najsvetije – slobodu i državu.

– Svi poginuli borci Odbrambeno-otadžbinskog rata i njihove porodice moraju da imaju poseban status u društvu. Od njih je sve počelo. Njihova hrabrost i ljubav prema zemlji po kojoj danas hodamo nadilaze sve ono što će neke nove generacije moći da pojme. Zato ćemo ih uvijek poštovati i nećemo dozvoliti da budu zaboravljeni – naglasio je Ristić.

On je rekao da mu je čast što je danas sa djecom poginulih srpskih junaka i heroja – Pantera, Mauzera i Belog vuka.

– Moja misija i moja najveća želja je da djeca poginulih boraca imaju status u društvu koji zaslužuju i da žive u slobodnoj Republici Srpskoj, za koju su njihovi očevi dali živote – istakao je Ristić.

Predsjednik Udruženja veterana Garde „Panteri“ Petar Cvijetinović prisjetio se događaja iz 1992. godine, kada je Garda, kako kaže, nadljudskim naporima vratila položaje koje su zaposjele neprijateljske jedinice.

– Muslimanske snage su ovdje probile liniju fronta, imali smo velike gubitke, ali smo uspjeli da se izborimo i vratimo položaje. Danas smo otkrili spomen-ploču sa natpisom „Spomen-park Branko Pantelić Panter“, a završeno je i asfaltiranje preostalog dijela Puta Garde „Panteri“, za šta je sredstva izdvojila Vlada Republike Srpske – dodao je Cvijetinović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...