DR ŽELIMIR NEŠKOVIĆ KUM SLAVE HRAMA U MAČKOVCU (foto)

Datum:

Share post:

U Mačkovačkoj crkvi služena je liturgija povodom krsne slave Male Gospojine – Rođenja Presvete Bogorodice, praznika kojem je hram posvećen.

Liturgiju su služili sveštenici mačkovačkix i loparske parohije predvođeni protojerej-stavroforom Stevom Jovićem i protojerej-stavroforom Dragomirom Lazarevićem, koji su donedavno službovali u navedenim parohijama.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković izrazio zadovoljstvo što mu je pripala čast da bude kum krsne slave crkve u Mačkovcu.

TESTNA REKLAMA

„Srpska pravoslavna crkva i srpska pravoslavna vjera su sačuvali srpski narod u Republici Srpskoj i na Majevici.

Naši sveštenici se trude da duhovno okupljaju naš narod i hvala im na tome, Majevica je uvijek bila u pravoslavnom duhu“, naveo je Nešković.

U molitvenom slavlju učestvovalo je mnoštvo vjernika, a prisutni su bili načelnik opštine Lopare Rado Savić i predsjednik Skupštine opštine Milenko Ristić.

Nakon liturgije i litije oko hrama, prelomljen je slavski kolač, a zatim je praznično slavlje nastavljeno uz trpezu ljubavi koju je priredio kum slave.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...

SMIJENJEN direktor OŠ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine (foto)

Dosadašnji direktor JU OŠ ’’Stevan Nemanja’’ u Gornjem Draaljevcu Lalo Perić (SNSD) razriješen je te dužnosti zbog kako...