Beron donio titulu Crvenoj zvezdi

Datum:

Share post:

Crvena zvezda je osvojila titulu šampiona Srbije nakon što je u dramatičnom finišu savladala Partizan 76:75 i slavila 3:1 u seriji.

Ključne poena i to prodorima donio je Bili Beron koji je u finišu tri puta probio odbranu domaćeg tima. Zvezda je osvojila ukupno 20. titulu, a petu uzastopnu.

Prva četvrtina donijela je mnogo preokreta. Zvezda je krenula sa 6:0, ali su u probleme sa ličnim greškama ušli igrači na pozicijama 4 i 5 Mohamed Faje i Majkl Odžo.

Partizan je to iskoristio i preko Đorđa Gagića uspio da uhvati priključak, a zatim i da pređe u vođstvo. Odličnim ofanzivnim skokom domaćin je došao do plus 7 (18:11), ali je Zvezda uzvratila sa 5:0. Ipak do odlaska na odmor još dvije greške "crveno-bijelih" koje su kaznili Nikolić i Renfro za 23:16.

Zvezda je imala previše izgubljenih lopti u drugom dijelu pa je domaći tim došao do plus 14 (36:22). Seriju Partizana trojkom je prekinuo Filip Čović, pa je na odmor domaći tim otišao na 42:34.

Billyyyyyyyy ?????????#WeAreTheTeam #kkcz pic.twitter.com/COQSZyyrTe

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) June 17, 2019

"Crveno-bijeli" su u trećoj četvrtini uspjeli da uhvate rezultatski priključak u šutu za tri poena. Sjajni Bili Beron je pogodio nekoliko veoma teških šuteva i donio izjednačenje 52:52. Nastavili su gosti da pogađaju pa je Kejsi Rivers donio i novo vođstvo nakon starta meča. Onda je uslijedio prekid zbog udara groma koji je trajao preko 30 minuta.

Partizan je uzvratio na drugoj strani. "Trojke" su pogodili Marinković i Pejdž, pa je domaćin došao do prednosti 66:62. Ipak, gosti se ne predaju pa novom serijom 5:0 prelaze u vođstvo. Rezultatska klackalica se nastavila sve do kraja meča, kada je odgovornost preuzeo Beron i poenima donio titulu.

U pobjedničkom timu Bili Beron je imao 21 poena, dok je Dejan Davidovac postigao 13. U timu Partizana Đorđe Gagić i Aleks Renfro su imali po 11 poena.

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...

„Ulažemo međuljudske napore kako bi se došlo do radnika“ Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je živog ZATRPAO ODRON ZEMLJE

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je rano jutros u jami Rudnika lignita u Mramoru...

Najviše stranih gostiju bilo je iz Srbije: Srpsku u martu posjetilo više od 30.000 TURISTA

U martu 2024. godine u Republici Srpskoj je boravilo 33.215 turista, što je u odnosu na februar 2024....