Lovačko udruženje Semberija proslavilo stogodišnjicu svoga rada

Datum:

Share post:

Svake godine na kraju lovne sezone ovo udruženje   organizuje zabavu na kojoj se okupi višr stotina lovaca iz zemlje i regiona.

U ličnoj karti Lovačkog udruženja koje  po   godinama starosti ove godine je  navršilo  punih sto godina  stoji napisano da okuplja 17 lovačkih sekcija  sa područja Semberije. A svaka od njih broji oko hiljadu članova.  

Te davne 1919 godine, pod okriljem šumske uprave osnovano je Lovačko udruženje prvobitno nazvano Podrinje, da bi   se kasnije preimenovalo u naziv Semberija..

Lovački savez RS , kako ističe njihov predsjednik Savo Minić ponosan je na svoja udruženja koja okuplja Savez , naročito na LU Semberija kojima je ova godina jubileja – sto godina rada i postojanja. Prema Minićevom mišljenju,  broj novih članova raste iz godine u godinu, a samo u prošloj godini dobili osam stotina novih članova – ljubitelja lova.

Na teritoriji od 42.000 hektara  površine ,kojom gazduje LU Semberija, zastupljena je od niske divljači zec,  fazan, divlja patka i prepilica, dok od visoke divljači najzastupljeniji je srndać. Veliki broj  objekata koje posjeduje  LU Semberija izgrađeno je isključivo vlatitim novčanim sredstvima. A sve ove decenije ovo udruženje  uspješno njeguje tradiciju lova na divljač i uporedo razvija dobre odnose i saradnju sa regionalnim lovačkim udruženjima poput LU iz Bingile, Erdevika i Rudog.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...