Bosić: Inicijativa SDA je politička propaganda bez pravnog osnova

Datum:

Share post:

Delegat SDS u Domu naroda BiH Mladen Bosić tvrdi da ne postoji nikakav pravni osnov za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH.

– Očigledno se radi o istoj vrsti političke aktivnosti kao što je bila inicijativa za ukidanje Dana Republike Srpske i koja ima isključivo politički propagandni karakter. Momenat u kome je to SDA objavila jeste trenutak kada je Milorad Dodik javno odlučio da se primakne SDA. Vidjećemo šta on ima da kaže na to – istakao je Bosić.

Bosić dodaje da bi to moglo da ima različite reperkusije.

– To može biti  i čista potreba SDA da poboljša svoje poltičke pozicije nakon javnog koketiranja sa SNSD, što sigurno nije naišlo na veliku podršku u njihovom glasačkom tijelu – kaže Bosić za Srpskainfo, komentarišući najavu SDA da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja trenutnog naziva Republike Srpske.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...