Dakić izabran za predsjednika Gradskog odbora Demosa

Datum:

Share post:

Milan Dakić izabran je za predsjednika Gradskog odbora Demokratskog saveza u Bijeljini na osnivačkoj skupštini koja je okupila nekoliko stotina članova nekadašnjeg DNS u Semberiji.
 

Funkcioner novoformirane stranke u Republici Srpskoj Spomenka Stevanović rekla je novinarima da se Demos vraća izvornim principima DNS, iz kojeg dolazi većina članstva, navodeći da su to iskreni patriotizam, borba protiv kriminala i korupcije i odgovorna kadrovska politika.

Ona kaže da Demos trenutno nema kontakte sa DNS i da su strasti još povišene nakon žestokih neslaganja unutar te stranke u kojoj su se, kako navodi, Glavni odbor i Predsjedništvo otuđili od te stranke.

"Sa obje strane se licitira kome je pristupilo više članstva. Moja je procjena da je mnogo više članstva pristupilo Demosu i što se tiče situacije na terenu, ubjedljiva prednost je na strani Demosa", rekla je Stevanovićeva.

Nakon niza godina provedenih na čelu DNS Bijeljina Milan Dakić je, po preuzimanju iste pozicije u Demosu, rekao da je osnivačkoj skupštini Demosa pristupilo više od 90 odsto ljudi koji su činili DNS.

"Koliko god nam je u životu i političkom djelovanju bilo teško da podnesemo isključivanja, sada idemo dalje, zadržali smo povjerenje članstva i građana i vratićemo im to povjerenje budućim dobrim radom Demosa", poručio je Dakić.

On je dodao da na lokalnom nivou Demos ima dva, a DNS jednog gradskog odbornika, te da je Demos zadržao stranačke prostorije, kao i ogromnu većinu članstva u Bijeljini.

Osnivačka skupština Demosa u Bijeljini održana je u hotelu "Drina".

Izvor: srna.rs/bijeljina.org

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Apel građanima da obrate pažnju tokom boravka na otvorenom i da se ne kreću kroz neuređena područja koja mogu biti...

Saopštenje JZU Institut za javno zdravstvo, prenosimo u cjelosti: "S obzirom na nastupajuće praznike i toplije vrijeme kada se...

Na današnji dan prije 32 godine osnovana ’’GARDA PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će danas (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...