U NS i Vladi Srpske moguća prekompozicija!?

Datum:

Share post:

Samo što je RS dobila novu staru vlast, iza kulisa se dešavaju neke čudne stvari koje mogu dovesti do prekompozicije, prvo u NS RS, a onda i u samoj vladi.

Dobro upućeni izvori tvrde da nije slučajno što se dešava raskol unutar Ujedinjene Srpske i što je tu stranku napustio Darko Kremenović, koji je bio član Predsjedništva.

Na izlaznim vratima te stranke je i potpredsjednik NS RS Milan Petković, koji je za savjetnika imenovao Darka Kremenovića.

Prema tim izvorima Kremenović i Petković kontrolišu još najmanje jednog poslanika u Klubu Ujedinjene Srpske, koji su najbliži DNS.

Kremenović, iako nije poslanik, ima uticaj u US i kum je šefa poslaničkog kluba DNS-a Darka Banjca, DNS tenutno broji osam poslanika, a lider SNSD-a im ne priznaje trojicu "mangupa", kako je nazvao za njega nepodobne u poslaničkom klubu te stranke.

Tako je u NS RS moguće formiranje nezavisnog poslaničkog kluba od poslanika DNS-a, NDP, SP i SDS-a, kome bi se pridružio i jedan poslanik SNSD-a i Saveza za BiH.

Prvi zahtjev, prema tom izvoru, će biti smjena predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

Novi nezavisni klub brojaće 15 poslanika, koji neće da trpe ponašanje i poniženja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Odluka o stvaranju nove skupštinske većine u rukama je DNS-a, koji su i doživjeli i najviše poniženje nakon izbora na političkoj sceni u Srpskoj.

Ukoliko dođe do smjene Čubrilovića, o čemu se uveliko priča, biće ugrožena i nova Vlada na čelu sa Radovanom Viškovićem.

Dobro upućeni izvori tvrde da su novom grupisanju poslanika u NS RS doprinijela i posljednja dešavanja u vezi nepotrebne upotrebe sile prema građanima i bahatom i osionom ponašanju vlasti u Srpskoj prema neistomišljenicima.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dragiša Trifunović iz Popova istrčao Beogradski maraton (foto)

Preko 13 hiljada takmičara učestvovalo je na 37. izdanju Comtrade Beogradskog maratona. Oboren je rekord po broju učesnika...

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...