U BIJELJINI 7 NOVOZARAŽENIH OSOBA

Datum:

Share post:

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i izvršeno je testiranje 476 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 125 osoba. 
 

Radi se o 62 muške i 63 ženske osoba, od kojih je 21 mlađa, 69 srednje i 35 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 72 osobe su iz Banjaluke, po devet iz Laktaša i Čelinca, osam iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, po pet iz Кozarske Dubice i Prnjavora, po tri iz Mrkonjić Grada i Prijedora i po jedna iz Gradiške, Dervente, Кostajnice i Кrupe na Uni.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 14 muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi od kojih je sedam osoba iz Banjaluke, po dvije iz Prnjavora, Doboja i Zvornika i po jedna osoba iz Gradiške, Višegrada, Ruda, Bijeljine i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.133 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.565* osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 21.004 osoba, a testirano je ukupno 154.044 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.030, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 391, a u opštim bolnicama  639.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.858 osoba, a nadzor je završen kod 109.905 osobe.

Na dan 19.12.2020. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana (Ugljevik).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Duh i srce vodenice iz Priboja u Bijeljini

Dobro poznati vodeničar iz Priboja kod Lopara Anđelko Delić duh i srce svoje vodenice donio je i u...

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...

„Ulažemo međuljudske napore kako bi se došlo do radnika“ Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je živog ZATRPAO ODRON ZEMLJE

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je rano jutros u jami Rudnika lignita u Mramoru...