Zajedničkim snagama do održivosti Banje Dvorovi

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sastali su se danas sa menadžmentom Banje Dvorovi i poručili da će do Nove godine biti uspostavljena nova vlasnička struktura u ovoj javnoj ustanovi, što će biti prvi korak ka jačanju Banje, njenih kapaciteta i pravilnom korištenju turističkog potencijala.
 
Dodik je istakao da će Banja Dvorovi zadržati status javne ustanove, ali da će većinsko vlasništvo vjerovatno imati Vlada Republike Srpske.
 
– Banja će ostati javna ustanova jer smatramo da resurs koji ima, a to je geotermalna voda, pripada svim građanima. Situacija u vezi sa virusom korona pokazala je da su se privatni hoteli našli u mnogo težoj situaciji od onih koji su u vlasništvu države, ali ovdje prvenstveno treba da riješimo veliki dug koji je ostavilo prethodno rukovodstvo i da dođemo do načina dugoročnog finansiranja – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.
 
Gradonačelnik Mićić smatra da je dolazak gospodina Dodika i gospodina Viškovića ohrabrujući znak za Banju Dvorovi i da je izgledno stavljanje u funkciju svih banjskih kapaciteta.
 
– Ovaj kompleks može da ima 400 ležaja, a ljekovita voda stalne temperature 75 stepeni Celzijusovih nešto je čime ne može da se pohvali mnogo lokalnih zajednica. Dogovorili smo jedan oblik zajedničkog investiranja Grada i Vlade Republike Srpske, što će rezultirati završetkom izgradnje zatvorenog bazena, ali i hotela. Sve to donijeće u Semberiju i najmanje stotinu novih radnih mjesta, a Banji ćemo vratiti status turističkog bisera Semberije – rekao je prvi čovjek Bijeljine.
 
Prema riječima predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića, jedino su još Banja Dvorovi i Višegradska banja u potpunom vlasništvu lokalnih zajednica.
 
– Banja Dvorovi do sada nije bila u sistemu zdravstvene zaštite Republike Srpske i to će se uskoro promijeniti. Prirodni resurs koji posjedujemo moramo da stavimo u funkciju i da od njega imaju korist i Bijeljina i Srpska – istakao je Višković.
 
Direktor Banje Milorad Zekić naglasio je da ova ustanova bilježi oko tri miliona maraka dugova, a da je za njeno osavremenjavanje i normalno funkcionisanje potrebno uložiti oko 15 miliona KM. 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KOŠARAC: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je vidljivo da bošnjačka struktura primarno želi da implementira...

BORENOVIĆ U SKOPLJU: Nove tehnologije poželjne u izbornom procesu

Predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, kao član Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini...

Izabrani predsjednik i potpredsjednik GO RSS Zvornik (foto)

U Zvorniku je održana izborna skupština Gradskog odbora /GO/ Republičke stranke Srpske na kojoj je za predsjednika GO...

GU Bijeljina posjetio Mladen Jović – Semberac koji živi i radi u Japanu (foto)

Nedavno je u Gradskoj upravi Grada Bijeljina gost bio Mladen Jović - Semberac koji živi i radi u...