Međunarodni savjetodavni dani nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH i Republici Austriji 7. i 8. maja u Sarajevu (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje Fonda PIO RS prenosimo u cjelosti:

Međunarodni savjetodavni dani između nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH (Fond PIO Republike Srpske i Federalni zavod MIO/PIO) i Republici Austriji (Zavod za penzijsko osiguranje Austrije) održavaju se 07. i 08. maja 2024. god. u Sarajevu.

Domaćin savjetodavnih dana je Federalni zavod MIO/PIO čiji predstavnici i stručni saradnici će zajedno sa kolegama iz Fonda PIO Republike Srpske i Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije (PWA) davati pravne savjete svim zainteresovanim licima u vezi sa ostvarivanjem prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primjenom međunarodnog Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Republike Austrije.

Savjetodavni dani, uz prisustvo stranaka, pružaju bolju mogućnost neposrednog rješava-nja zahtjeva za ostvarivanje prava na penziju, potvrđivanja staža osiguranja ostvarenog na području druge države, požurnica u postupcima rješavanja zahtjeva, isplate penzija i svim ostalim pitanjima u neposrednom kontaktu sa savjetodavcima zaposlenim u Fondu/ Zavodu.

Pozivaju se osiguranici koji su bili zaposleni u BiH i/ili Austriji, koji do sada nisu ostvarili pravo na penziju, a podnijeli su ili će uskoro podnijeti zahtjev, da dođu na savjetodavne dane na kojima će im pravni savjetnici pružati savjete i potrebne info-rmacije u vezi sa ostvarivanjem prava.

Prijavljivanje i zakazivanje termina za učešće na savjetodavnim danima u Sarajevu, može se izvršiti svakog radnog dana od 08 do 16:00 časova na telefon: 055/490-973, ili e-mail: tatjana.vanovac@ fondpiors.org

Mole se osiguranici da sa sobom ponesu svoje dokumente o penzijskom osiguranju i ličnu kartu.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: PDP su stranci rekli da izađu na izbore po Šmitovom zakonu

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da činjenica da PDP nije učestvovao u izradi Izbornog zakona Republike...

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...