U Srbiji uveden POLICIJSKI ČAS od 20 do 05 časova

Datum:

Share post:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras, posle sednice vlade, da će u Sriji biti uvedena zabrana kretanja.

Od sutra u 20 sati do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, sem nadležnih organa koji su na zadatku i koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina.

Policijski čas je naziv za administrativnu meru koja znači ograničavanje kretanja građana radi održavanja javne sigurnosti, osim u određenom vremenskom periodu u toku dana koji određuje nadležni organ. To praktično znači da građani neće moći da izlaze iz svojiih domova osim u vremenu koje odrede nadležni i osim u situacijama kada je izlaženje neizbežno.

Policijski čas se uvodi kao jedna od mera uz proglašeno vanredno stanje u nekoj zemlji. Do sada se obično vezivalo za noćne sate, ali u situaciji epidemije korona virusa one bi mogle da podrazumevaju celodnevno trajanje.

Svaka osoba koja se nađe na ulici za vreme policijskog časa može biti pritvorena i naknadno kažnjena od organa vlasti za postupanje suprotno odlukama države.

Iste mere su zbog rapidnog širenja korona virusa uvedene i u drugim evropskim zemljama kao što su Italija, Španija, Francuska, Austrija…

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...