VRIJEME: Sutra oblačno i vjetrovito, ali toplo

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj sutra biće promjenljivo do pretežno oblačno, vjetrovito, s mjestimičnom kišom u južnoj polovini zemlje i relativno toplo.
Ujutro će biti pretežno oblačno od krajnjeg zapada, preko jugozapada do juga, promjenljivo u centralnom pojasu, a na sjeveru i sjeveroistoku s manje oblačnosti.

Tokom prijepodneva i dana preovladavaće promjenljivo oblačno, vjetrovito, u južnoj polovini zemlje oblačno, gdje će biti uslova za mjestimičnu slabu kišu do južnih navjetrinskih strana planina.

Prema večeri biće malo kiše i u centralnim predjelima, dok će na sjeveru ostati suvo.

Temperatura će biti u porastu i iznad prosjeka, posebno u oblastima fenskog efekta vjetra i na sjeveru. U noći na srijedu i do jutra uslijediće pad temperature.

Duvaće slab do umjeren vjetar,  jugozapadni, tokom dana na zapadu i u planinama umjeren do jak, povremeno vrlo jak, južni i jugozapadni. Prema večeri u skretanju na zapadni, umjerene jačine.

Jutarnja temperatura  iznosiće od 1 do 5 stepeni Celzijusovih, na planinama i visoravnima oko minus 4, a na jugu Hercegovine oko 7 stepeni.

Najviša dnevna temperatura biće od 8 do 13, na sjeveru i regionima sa fenskim efektom vjetra i do 15,  a na visoravnima i kotlinskim predjelima oko 4 stepena Celzijusova.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus 3, Han Pijesak 2, Bijeljina, Rudo, Sokolac, Tuzla i Višegrad 3, Doboj, Srebrenica i Kalinovik 4, Zvornik i Sarajevo 5, Mrkonjić Grad i Zenica 6, Banjaluka, Prijedor, Nevesinje i Gacko 7, Bugojno i Jajce 8, Bileća 10, Trebinje 12, Mostar i Neum 13 stepeni Celzijusovih.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...

PETROVIĆ: Sa Jasminom Abdulahagić i sa njenim timom se može jako lijepo diskutovati i moguće je sarađivati

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, govorio je o održanom Sajmu turizma i gastokulture...