VRIJEME: Sutra poslijepodne naoblačenje, u noći i do jutra snijeg u većini predjela

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj sutra prijepodne biće prohladno sa slabim mrazom, u nižim predjelima na sjeveroistoku i istoku sa maglom ili niskom oblačnošću,koja se može duže zadržati, dok će poslijepodne doći do jačeg naoblačenja na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu, uz mjestimičnu slabu kišu, a u planinama sa snijegom.

Prema večeri, te u noći, u tim predjelima očekuju se susnježica i snijeg, uz lagano sniženje snježne granice prema brdovitim i nižim predjelima. Do jutra snijeg će biti u većini predjela, osim krajnjeg istoka, gdje će još biti suvo, a na jugu sa kišom.

U noći duvaće umjeren južni i jugozapadni vjetar u južnoj polovini zemlje, na sjeveru i dalje slab i promjenljiv. Ujutro i tokom dana južni vjetar će biti u pojačanju, posebno u planinama. Na sjeveru umjeren istočni. Poslijepodne i uveče skretanja vjetra na zapadu i sjeverozapadu na sjeverozapadni.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus 4 do 0 stepeni Celzijusovih, na planinama i visoravnima oko minus 7, a u mrazištima na istoku i niža.  Na jugu Hercegovine temperatura će biti oko 3 stepena.

Najviša dnevna temperatura biće od 4 do 9 stepeni, na jugu do 12, a u mjestima s maglom i planinama od 1 stepen Celzijusov.

Temperatura danas u 13.00 časova: Sarajevo, Foča, Rudo i Bugojno minus 2, Bijeljina, Sokolac i Višegrad minus 1, Banjaluka, Zvornik, Tuzla, Zenica, Doboj i Prijedor 0, Srebrenica i Bihać 1, Bjelašnica 3, Han Pijesak 5, Mrkonjić Grad 6, Gacko 8, Bileća i Nevesinje 10, Neum 12 i Trebinje 13 stepeni Celzijusovih.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Milovanović predlaže Bojana Savića za predsjednika SNSD Bijeljina (foto)

Najnovija informacija je da će novi predsjednik GrO SNSD Bijeljina biti Bojan Savić. Kako nezvanično saznajemo, sjednica je zakazana...

LOPARE: Donirana kompletna građa za hram u Lipovicama (foto)

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i odbornik u Skupštini opštine Lopare Cvjetko Tomić su donirali...

RAVNA GORA: Sjećanje na stare junake – počast novima

Srbija i Srbi, ma gdje živeli, treba da budu srećni što su, u Drugom svjetskom ratu, imali dva...

DR STEVIĆ: Značaj preventivnih ginekoloških pregleda je ogroman (video)

Doktor Bojan Stević, ginekolog i načelnik ginekologije Doma zdravlja Bijeljina istakao je da je značaj prevencije ogroman. "Značaj prevencije...