Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su TSC 3:1 (1:0) u 23. kolu Supelige Srbije.

Ekipa Vladana Milojevića napravila je dobru uvertiru pred vječeti derbi, koji se sljedeće subote igra na „Marakani“.

Zvezda je na ovom meču realizovala dva penala, prvi je iskoristio Gejlor Kanga u 36. minutu, TSC je izjednačio u 61. golom Miloša Pantovića. Samo 120 sekundi kasnije Bukari je vratio prednost Zvezdi, da bi konačan rezultat u 84. minutu postavio Hvang sa bijele tačke.

Crveno-bijeli su do sigurnog trijumfa došli u drugom poluvremenu, a ono što može da brine Zvezdinog trenera jeste da su trojica igrača morala prinudno da izađu iz igre zbog povrede.

Ranije iz igre morali su da izađu Aleksandar Dragović, Uroš Spajić i Vladimir Lučić, što su dodatni problemi pred duela sa najveći rivalom u narednoj rundi Superlige.

U osmom minutu gost je imao prvu veliku priliku, Gelor Kanga je pogodio prečku. Zvezda je u 30. minutu ostala bez kapitena, Aleksandar Dragović je zbog povrede morao da napusti teren, a zamijenio ga je Naser Điga.

U 35. minutu poslije intervencije iz VAR sobe dosuđen je penal za Crvenu zvezdu koji je realizovao Kanga. Upravo je Gabonac i izborio najstrožu kaznu.

Trener Zvezde Vladan Milojević je u finišu poluvremena morao da napravi još jednu prinudnu izmjenu, povređenog Vladimira Lučića zamijenio je Marko Stamenić.

TSC je izjednačio u 61. minutu, strijelac je poslije kornera bio nekadašnji član Crvene zvezde Miloš Pantović.

Samo dva minuta kasnije Osman Bukari je golom vratio vođstvo Zvezdi, poslije asistencije Kange.

Pitanje pobjednika riješeno je u 84. minutu, Hvang In-Bom je sigurno realizovao penal koji je skrivio Goran Antonić faulom nad Piterom Olajinkom.

Zvezda je sad prva sa 58 bodova, Partizan ima 56 i od 18.30 igra kod kuće protiv Železničara. U narednom kolu, Zvezda sljedeće subote od 17 časova, dočekuje baš „večitog rivala“ i jedinog protivkandidata u trci za titulu.

TSC već u četvrtak gostuje Napretku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име