Ekipa Crvene zvezde je i u drugoj utakmici finala plej – ofa ABA lige bila bolja od Partizana rezultatom 80:73. Time, crveno-bijeli sada imaju 2:0 i dvije meč lopte da vrate trofej ABA lige u svoje vlasništvo.

Dinamičnije otvaranje utakmice nego što je to bio slučaj u prvom ssuretu ove dvije ekipe. Posebno se to može reći za Zvezdinog Nemanju Nedovića koji je prvu utakmicu završio sa svega sedam poena, a sada  je toliko imao u prvoj četvrtini.

Ono sa čime se Zvezda mučila – realizacija – sa druge strane, Partizan nije imao sa tim problema. Crveno – bijeli su imali dosta promašenih otvorenih šuteva, međutim kako je utakmica odmicala i taj statistički parametar je postojao malo prihvatljivija.

Izabranici Željka Obradovića su izašli dosta agresivnije na parket. Bilo je tu dosta izgubljenih lopti, ali činilo se da su crno – odlučili da se u ovoj utakmici ipak njih više pita.

Druga četvrtina je počela bolje za Zvezdu. Kada Nedović motivisano otvori duel, to je znak da će čitava utakmica sa njegove strane biti na tom nivou.

Budila su se i neka druga imena koja nismo vidjeli u prvoj utakmici – Trej Tompkins u crvenom uglu, Džejlen Smit u crnom.

Na odmor se otišlo ponovo u egalu – 38:38.

Drugi period igre je počeo dosta ’’tvrdo’’. Puno nervoze sa obije strane i činilo se da su ekipe dosta nervoznije ne go u duelu odigranom prije dva dana.

Prijetila je Crvena zvezda da se u par navrata u trećoj četvrtini ’’odlijepi’’, imala je +9, međutim Partizan to nije dozvolio, a najveću želju za tim je iskazao Smit. Ponovo su Željko i Janis igrali šah – stalne promjene, rotacije, različiti pristupi odbrani odnosno napadu, niska petorka – visoka petorka.

Ali, opet je grčki stručnjak bio uspješniji u ovom nadmetnju te je tako Zvezda sada na pobjedu od toga da vrati titulu šampiona ABA lige u svoje ruke.

U Zvezdi najraspoloženiji je bio Nemanja Nedović sa 21 poenom, te Bolomboj i Lazić sa po 10 datih koševa.

Kod crno-bijelih najbolji je bio Smit sa 12, Kaboklo, Doužer i Ledej sa 11.

Treća utakmica na preogramu je u nedjelju u 20:30 časova u ’’Beogradskoj areni“, a eventualna četvrta i peta 21. te ukoliko bude bilo potrebe peta 25. maja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име