Zlatni đaci bijeljinske Tehničke škole “Mihajlo Pupin” ispisali istoriju (foto)

Datum:

Share post:

„Nema rivalstva među nama, mi smo tim“ Zlatni đaci bijeljinske Tehničke škole “Mihajlo Pupin” ispisali istoriju

Ova školska godina zlatnim je slovima upisana u stogodišnju istoriju Tehničke škole “Mihajlo Pupin” u Bijeljini, jer prvi put u jednom odjeljenju tehničara informacionih tehnologija u klupi sjedi sve vukovac do vukovca.

Sama činjenica da u jednom odjeljenju sve đačke brige i radosti dijele vukovci zanimljiva je i tjera na razmišljanje ima li takmičarskog duha među tim najboljim đacima.

Jedan od njih Nikola Pejaković kaže da jedni druge odlično razumiju, jer su svi tokom osnovne škole stremili ka istom cilju.

TESTNA REKLAMA

– Drago mi je što smo svi vukovci, nekako je poseban osjećaj. Nema rivalstva među nama, mi smo tim. Dajemo maksimum od sebe, želimo da steknemo što više znanja i pomažemo jedni drugima – kazao je Pejaković, naglasivši da posebno voli programiranje.

Po završetku srednje škole planira da se upiše na fakultet i da se zaposli u IT sektoru.

– Profesori su sjajni, imaju dosta znanja i trude se maksimalno da nam to prenesu. Ko zna, možda se i sam jednoga dana nađem u njihovoj ulozi – kazao je Pejaković.

I njegova drugarica Aleksandra Savić kaže da je velika čast biti dio odjeljenja koje broji sve same vukovce.

– Tokom osnovnoškolskog obrazovanja svi smo mi uložili veliki trud da ostanemo odlični đaci i posvetili smo vrijeme učenju. Lijepo je danas biti okružen drugarima koji teže ka istom cilju. Trudimo se da što bolje uradimo sve zadatke, pa i kada zapne, jedni drugima pomažemo – rekla je Savićeva.

U slobodno vrijeme, dodala je, voli da čita, piše i izlazi sa drugarima.

Razredni starješina vukovaca Vesna Spasojević je kazala da je veliki izazov, ali i velika čast, biti razrednik takvom odjeljenju.

– Predajem im stručne predmete, programiranje i informatiku. Zaista su odlični i mogu da se pohvala odličnim vladanjem. Zanimljivo je to što preovladavaju djevojčice, njih je 15, a dječaka 12. Imamo učenike koji pohađaju redovno našu i Muzičku školu, takmičari su u mnogim oblastima, u sportu i muzici, zaista jedno posebno odjeljenje – rekla je Spasojevićeva.

Posebno je ponosna što su djevojčice odlične i kako kaže odlično plivaju u programerskim vodama.

– Dok radimo neki zadatak, pišem na tabli, okrenuta sam leđima i postavim im pitanje, kada se okrenem sve ruke su podignute, svi žele da odgovore. To sa prethodnim generacijama nije bio slučaj. Izuzetno su vrijedni svi i traže znanje – naglasila je Spasojevićeva.

Na ovo posebno odjeljenje ponosni su svi u školi koja je lani proslavila veliki jubilej, 100 godina postojanja i rada.

– Ponosni smo što su se ti vrijedni đaci opredijelili baš za našu školu. Trudimo se da im obezbijedimo što bolje uslove za praktičnu nastavu. Ima i preduzeća u koja naši đaci odlaze na praksu – kazala je pedagog škole Vera Vujić, koja već četiri decenije radi u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”.

Naglasila je da su posebno srećni kada njihovi bivši đaci ponovo zakucaju na vrata škole po završetku fakulteta i postanu članovi kolektiva škole, piše Glas Srpske.

– Nadam se da će se bar neko od ovih naših vukovaca po završetku studija vratiti da stečeno znanje i iskustvo prenosi nekim novim generacijama – rekla je Vujićeva.

SEKCIJA

Vesna Spasojević je ispričala da sekciju programiranja koju ona vodi pohađaju tri vukovca iz njenog odjeljenja. – Spremam ih za takmičenje, veoma su uporni i radoznali, žele da uče više i nadamo se dobrom plasmanu – kazala je Spasojevićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...