ZLATKO MAKSIMOVIĆ: Trideset i šest pacijenata u kovid bolnici, petoro u TEŠKOM STANJU

Datum:

Share post:

U bijeljinskoj kovid-bolnici trenutno se nalazi 36 pacijenata, od kojih je petoro priključeno na respiratore i životno su ugroženi, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
– Od njih petoro, dvoje je intubirano, a većina drugih pacijenata koristi osnovnu potporu kiseonikom. Sve je veći broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom prouzrokovanom zarazom virusom korona i zato nam je neophodno povećanje smještajnih kapaciteta – izjavio je vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović.
 
Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina trenutno se nalazi 416 lica, a ukupno je na virus korona pozitivno 104 građanina, istakao je doktor Duško Milovanović.

dr Duško Milovanović
 
– Molim građane da shvate ozbiljnost situacije i jedino što tražimo od njih jeste poštovanje već donesenih mjera na republičkom i lokalnom nivou. Od početka pandemije u Bijeljini je preminulo 10 lica zaraženih virusom korona, što je najbolja potvrda koliko je kovid-19 opasan – naglasio je Milovanović.
 
Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je da će ovog vikenda poštovanje propisanih mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije zajednički kontrolisati pripadnici Komunalne policije i Policijske uprave Bijeljina.
 
Zdravstveni inspektor izdao je do sada ukupno 1.270 rješenja za kućnu izolaciju, a preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Eko-zaštita“ juče su dezinfikovali 87 stambenih objekata i šest staračkih domova na području Grada Bijeljina.
 
Gradski štab za vanredne situacije apelovao je da građani nose zaštitne maske i poštuju fizičku udaljenost, uz upozorenje da se sve veći broj mladih javlja u Dom zdravlja i Bolnicu zbog obostrane upale pluća.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Udruženje „Siguran korak“ želi svim Romima srećan Đurđevdan! (foto)

Udruženje "Siguran korak" čestitalo je svim Romima srećan Đurđevdan, kao i svima koji danas slave krsnu slavu Svetog...

LOPARE: Episkop Fotije na Đurđevdan, slavu Opštine, služio liturgiju (foto)

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije je na Đurđevdan, Dan i krsnu slavu opštine Lopare, u crkvi Pokrova Presvete...

DR ALEKSANDRA MIJATOVIĆ: Sa prvim simptomima alergija, potrebno je posjetiti doktora (video)

Za portal Dešavanja u Bijeljini, o periodu alergija, samim alergijama i liječenju, pričala je dr Aleksandra Mijatović, specijalista...

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...