Zimska oprema obavezna do 01. aprila

Datum:

Share post:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je stupanjem na snagu novog „Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima“ propisan novi period obaveznog posjedovanja opreme za saobraćaj u zimskim uslovima za sva motorna vozila, koji traje od 01. novembra do 01. aprila bez obzira na vremenske uslove.
 
Novim Pravilnikom koji je na snagu stupio 30. decembra 2020. godine, od navedene obaveze su izuzeta vozila kategorije „L“ (motorna vozila na dva ili tri točka, kao i četvorocikli), „T“ (traktori na točkovima) i „C“ (trakktori na gusjenicama).
 
Zimska oprema obuhvata:
 
– pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili
– pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka ili
– pneumatike za ljetnu upotrebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4 tt i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.
 
Podsjećamo da u zimskim uslovima niske temperature, snijeg i česte obilne kiše nepovoljno djeluju na motorna vozila, posebno kada se intenzivnije koriste, što svakako utiče i na samu bezbjednost u saobraćaju.
 
Stoga savjetujemo vozačima da ukoliko još uvijek nisu, izvrše pripremu vozila za zimsku sezonu i provjere tehničku ispravnost vozila, te na taj način utiču na svoju ličnu bezbjednost, ali i na unaprijeđenje stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mup.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...