ZELJKOVIĆ, FS RS: „Riješeno je funkcionisanje Prve i Druge lige RS“!

Datum:

Share post:

Predsjednik FS RS potvrdio olakšice za klubove: „Riješeno je funkcionisanje Prve i Druge lige RS“!

Fudbalski savez Republike Srpske je organizovao svečanost pod nazivom „Jedna smo porodica“, na kojoj je predsjednik FS RS Vico Zeljković saopštio srećne vijesti klubovima iz Prve i Druge lige RS.

 Vico Zeljković o radu Fudbalskog saveza RS IZVOR: MONDO/NEBOJŠA ŠATARA

Fudbalski savez Republike Srpske premijerno je danas, u Kristalnoj dvorani hotela „Bosna“ u Banjaluci, organizovao svečanost pod nazivom „Jedna smo porodica“ u sklopu novogodišnjih i božićnih praznika.

Tom prilikom medijima se obratio predsjednik FS BiH i FS RS, Vico Zeljković koji je zadovoljan uspjesima FS RS u prošloj godini koja je prema njegovim riječima „bila teška“.

„Sigurno da je iza nas jako teška godina, jako je teško obezbijediti sredstva za finansiranje, kako fudbala, tako i raznih infrastrukturnih projekata. Mi nismo sjedili skrštenih ruku, potrudili smo se da uradimo određene stvari kako bi doprli do svih klubova u Republici Srpskoj. Bez obzira da li igrali Prvu ligu RS ili Petu područnu ligu svi su osjetili direktnu pomoć FS RS u vidu koatizacije, u vidu troškova službenih lica. Mi nismo stali samo na tome, i ako je to bilo stavka blizu milion KM. Sam budžet saveza je, kada sam ja došao na čelo ove organizacije, bio 750.000 KM. Pokrenuli smo i niz infrastrukturnih projekata. Uradili smo teren u Banjaluci sa hibridnom travom. U ovom trenutku ne postoji fudbalsko područje u RS, u kojem nemam potpisan ugovor o nekom kapitalnom projektu koji će ostati toj regiji. Možemo biti zadovoljni ovom godinom, a cilj je da i u narednoj nastavimo ovako“, rekao je Zeljković.

Predsjednik FS RS govorio je i o sudbini Ivajla Peteva na klupi „zmajeva“, ali je i otkrio kako je Izvršni odbor danas donio odluku koja će pomoći klubovima iz RS.

„Shodno tome smo danas na sjednici Izvršnog odbora donijeli bitnu odluku. Naime, donijeli smo odluku koja sistemski rješava pitanje funkcionisanja Prve lige RS i naše druge dvije lige RS. Odluka se tiče pomoći u vidu 50 odsto kotizacije klubovima Prve lige, 50 odsto klubovima druge dvije lige. Kao i pomoć klubovima za troškove službenih lica i to za Prvu ligu 50 odsto, a drugim ligama 70 odsto. Ovim je riješeno funkcionisanje Prve i Druge lige RS. Preostaje nam još da nađemo sistemsko rješenje za Regionalnu ligu kao i sve područne lige“, rekao je on i dodao:

„Poznato je da smo potpisali ugovore za izgradnju hibridnih terena, a pored toga je pokrenuto još nekoliko insfrastrukturnih projekata, čiji su radovi spremni da krenu nakon zime. Radićemo prije svega na onome što nije bilo dobro, da to popravimo i da nam se neke greške ne ponavljaju. Mi smo samokritični, znamo da svi fudbalski klubovi i fudbalski radnici teško preživljavaju. FS RS nema mehanizam da finansijski pomogne svim klubovima, mi jedino možemo da radimo sistemski i tako se i ponašamo“.

Dešvanja u Bijeljini
Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...