Zašto biram RSS? Teodor Jurišić: Ne tražite promjene od drugih, stvarajte ih sami (foto)

Datum:

Share post:

Dvadesetsedmogodišnji inženjer poljoprivrede Teodor Jurišić član je Republičke stranke Srpske /RSS/ iz Bijeljine od njenog osnivanja, a ovaj omladinac ističe da je odlučio da se politički angažuje jer želi da zna ko su pojedinci koji vode zajednicu u kojoj živi, da li su njihovi stavovi ispravni i mogu li ih mladi ljudi mijenjati prema svojim potrebama.

– Mnogi moji prijatelji ne vjeruju političarima, ne žele da shvate politički sistem, niti da ga mijenjaju. Ja sam smatrao da isto onako kao što sam se zanimao za gradivo na fakultetu, ili kao što sa vršnjacima pričam o raznim temama, imam odgovornost da se zapitam ko vodi grad u kojem živim, ko donosi odluke i da li ćemo moji prijatelji i ja sutra živjeti bolje? – kaže Jurišić, koji je 1996. godine rođen u Prijedoru.

On ističe da je RSS prepoznao kao mladu stranku, sa kvalitetnim osnivačima, kao partiju koja je veliki dio njenog programa posvetila omladini.

– U okviru RSS osnovana je Republička omladina Srpske, a ja sam član njenog povjereništva. Sve naše ideje za akcije i djelovanja delegiramo ka starijim i iskusnijim kolegama, koji nas obično usmjere na koji način je najbolje da se organizujemo. Moja poruka mladima je da ne traže promjene od drugih, nego da ih sami stvaraju – naveo je Jurišić.

On se prisjetio odlaska u SAD nakon druge godine studija na Poljoprivrednom  fakultetu u Bijeljini i perioda kada je shvatio da svoju budućnost želi da gradi u Republici Srpskoj.

– Pet mjeseci sam proveo u SAD, radio nekoliko poslova, ostvario mnogo prijateljstava i ponio lijepe uspomene. Međutim, prioritet mi je bio da završim fakultet, ali i steknem iskustvo, pa sam se zaposlio u jednoj poljoprivrednoj apoteci u Bijeljini – prisjeća se Teodor Jurišić.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini bi trebalo unaprijediti mnoge oblasti koje zanimaju omladince, od izgradnje adekvatnih sportskih terena, biciklističkih staza, skejt parkova, do prostora u kojima će mladi sami osmišljavati programe zanimljive za njihove vršnjake.

– Čini mi se da su mladi nekako „uljuljkani“ i „ušuškani“ u monotoniju svakodnevice. Moraju da shvate da će njihov grad izgledati ljepše, bolje i sadržajnije samo ako se oni potrude da tako bude. Ako je politika jedan od načina, smatram da treba da ga iskoristimo – zaključio je Jurišić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 25. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS oblačno uz slabu i povremenu kišu

Ujutru i prepodne pretežno oblačno uz slabu i povremenu kišu samo ponegde. Tokom dana promenljivo uz smenu sunčanih...