Žalba odgađa provjeru sumnjivih transakcija “Arcerol Mittala“

Datum:

Share post:

Žalba ponuđača odgađa izradu studije transfernih cijena „Arcelor Mittala“ koja bi trebalo da pokaže da li su transferne cijene željezne rude koju je prijedorska firma prodavao povezanim društvima u skladu sa tržišnim i da li su transakcije od oko 270 miliona KM bile zakonite.

Podsjećamo, Poreska uprava RS raspisala je u julu tender za nabavku konsultantskih usluga izrade studije transfernih cijena „Arcelor Mittala“ Prijedor, o čemu je portal CAPITAL pisao.

PURS provjerava 270 miliona sumnjivih transakcija “Arcerol Mittala”

Ponuđač treba da analizira dokumentaciju i izradi studiju transfernih cijena za transakcije „Arcelor Mittala“ sa povezanim društvima od početka 2010. do kraja 2013. godine, ali je sve zaustavljeno zbog žalbe, potvrdili su CAPITAL-u u Poreskoj upravi RS.

TESTNA REKLAMA

„Poreska uprava RS je započela postupak javne nabavke konsultantskih usluga izrade studije transfernih cijena „Arcelor Mittala“ i zaprimila tri ponude. Komisija za nabavku je nakon otvaranja i analize pristiglih ponuda izabrala najpovoljnijeg ponuđača, ali ugovor još nije potpisan, pošto je jedan od ponuđača uložio žalbu na odluku Komisije“, naveli su u PURS-u.

Dodaju da je u toku žalbeni postupak, te s obzirom da ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem nije potpisan, isti nije preuzeo dokumentaciju potrebnu za izradu  studije.

Rok za izradu studije je 45 dana od dana preuzimanja dokumentacije potrebne za njenu izradu.

Konsultantske usluge izrade studije treba da uključuju više aktivnosti.

mittal prijedor

Poreska uprava će po dobijanju studije istu uputiti „Arcelor Mittalu“ kako bi se ta firma izjasnila, za šta će imati rok od 10 dana.

Ako se „Mital“ ne izjasni u roku smatraće se da je sa nalazima saglasan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...