Zahvalnice Grada Bijeljina za volontere

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu „Semberija“ danas su, povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, Jeleni Vukčić Lukić, Ivani Stevanović i Branki Stanojlović uručene zahvalnice Grada za volonterske aktivnosti od značaja za Grad Bijeljinu, dok je Angelini Filipović uručena Nagrada Grada Bijeljina za izuzetne volonterske aktivnosti od značaja za Grad Bijeljinu  i volonterski aktivizam.

Jelenu Vukčić Lukić predložio je Streljački klub RVI „Orao“, Ivanu Stevanović Humanitarno udruženje žena „Arta“, dok je Branka Stanojlović predložena od Gradske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bijeljina. Angelinu Filipović je predložila Asocijacija srednjoškolaca.

Šef Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu Grada Bijeljina Ljubica Mlađenović podjsetila je da Gradska uprava devetu godinu zaredom dodjeljuje priznanja za volonterski aktivizam, istakavši postojanje želje da se gradi kult volontera.

„Ove godine sve dobitnice naših zahvalnica su dame. Mi, inače, imamo Lokalni volonterski servis, gdje su registrovani voloneri i njih ima oko 200. U zavisnosti od događaja, Volonterski servis poziva mlađe, ali i starije, da se pridruže i budu dio akcija. Mi bi voljeli da se u aktivnosti, gdje se uglavnom očekuje da volonteri budu mlađa lica, uključe i stariji. Želimo da gradimo kult volontera, kako roditelji ne bi govorili djeci da je to besplatan rad, nego rad koji koristi društvenoj zajednici“, naglasila je Mlađenovićeva.

TESTNA REKLAMA

Ona je podsjetila na značajnu ulogu koju su volonteri imali u periodu poplava, istakavši da oni učestvuju u različitim aktivnostima, ali da su u najkritičnijim situacijam, ipak, najbrojniji.

Angelina Filipović, koja ima 17 godina i učenica je Gimnazije „Filip Višnjić“ Bijeljina, bavi se neformalnih obrazovanjem oko dvije i po godine, a radila je na različitim projektima i uspjela da dođe i do UN.

„Sama potreba za bavljenjem ovim aktivnostima javila se u mlađim godinama. Moj doprinos lokalnoj zajednici ogleda se u projektima, a došla sam i na poziciju koordinatora lokalnog tima Asocijacija srednjoškolaca u BiH, čime sam uspjela da doprinesem i lokalnoj zajednici, ali i šire. Uspjela sam da dođem do UN i učestvujem u dijalogu za budućnost, a radila sam i projekat kojim sam uspjela da ujedinim omladinu sjeveroistočne regije BiH i omladinu Bijeljine“, objasnila je Angelina.

Angelina volontira i u Udruženju „Otaharin“, kao i u Dnevnom centru.

„Uspjevam da malim koracima pomognem malim intelektualcima. Kada je riječ o djeci u Dnevnom centru, oni u školi dobijaju samo informacije, a mi uspjevamo da im proširimo znanje i pomažemo im da shvate ono što su im u školi predočili“, istakla je Angelina.
 
Predsjedavajuća Aktiva mladih osoba sa invaliditetom, ispred Koalicije „Kolosi“, Ivana Stevanović kaže da se dugo bavi volontiranjem, kao i da je aktivan član Udruženja žena „Arta“.

„Izuzetno mi je drago što sam danas ovdje, jer je neko prepoznao moj rad i zalaganje svih ovih godina. Kao član Udruženja „Arta“ vodila sam psihološke radionice za djecu i mlade sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, a ispred Koalicije „Kolosi“ radim na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici. Smatram da mi koji dajemo doprinos lokalnoj zajednici, zapravo razmišljamo globalno. Izuzetno mi je drago što je Bijeljina prepoznala volonterizam kao nešto što je značajno za stvaranje bolje zajednice“, rekla je Stevanovićeva.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice. Broj rođenih i upisanih...