YouTube nastavlja borbu protiv blokatora reklama

Datum:

Share post:

YouTube proširuje svoje mjere protiv korišćenja softvera za blokiranje reklama na mobilnim platformama, što bi moglo da dovede do poteškoća za korisnike koji pokušavaju da gledaju video sadržaje bez prekida.

U saopštenju objavljenom u ponedjeljak, kompanija je navela da će korisnici koji pristupaju YouTube-u preko aplikacija za blokiranje reklama trećih strana možda suočiti sa problemima u puštanju videa ili će vidjeti poruku o grešci koja upozorava da „sadržaj nije dostupan preko ove aplikacije“.

Tokom prošle godine, YouTube je započeo globalnu inicijativu kojom poziva korisnike da omoguće prikazivanje reklama ili da se prebace na YouTube Premium, verziju bez oglasa. Kompanija je takođe počela da onemogućava reprodukciju videa korisnicima koji koriste ekstenzije za blokiranje oglasa.

YouTube sada ističe da njihova pravila ne dozvoljavaju „aplikacijama trećih strana da isključuju oglase jer to sprečava nagrađivanje kreatora za njihovu gledanost“. Ova mjera posebno cilja blokatore reklama za mobilne telefone kao što su AdGuard-a, koji omogućava gledanje YouTube videa bez prekida unutar svoje aplikacije.

YouTube naglašava da „dozvoljava korišćenje API usluge aplikacijama trećih strana samo kada se poštuju uslovi korišćenja API servisa. Kada otkrijemo aplikaciju koja krši ove uslove, preduzećemo odgovarajuće mere da zaštitimo našu platformu, kreatore i gledaoce.“

Kao alternativu, YouTube ponovo predlaže prijavljivanje za YouTube Premium, verziju bez oglasa, tako da izgleda da YouTube neće uskoro odustati od svoje borbe protiv ad blokera.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Građani i institucije da istaknu zastave Republike Srpske

Vlada Republike Srpske pozvala je institucije i građane da danas, na dan glasanja o rezoluciji o Srebrenici u...

Ispaljeno 39 protivgradnih raketa: Strijelci imali posla u cijeloj Srpskoj

Strijelci Protivgradne preventive Republike Srpske ispalili su 39 raketa na teritoriji Srpske tokom jučerašnjeg nevremena, saopšteno je iz...

Dnevni horoskop za 23. maj

OVAN Posao: Pokušajte da budete otvoreniji za nove ideje vaših kolega, previše ste konzervativni. Ljubav: Odnos zahteva komunikaciju, a vi ste je...

PET MAGAZIN: Zašto je važna kastracija i sterilizacija pasa i mačaka

Posljednjeg utorka u februaru u više od 70 zemalja obilježava se Svjetski dan sterilizacije i kastracije pasa i...