AGRO SAVJET: 8 RASKOŠNIH BILJAKA KOJE OBOŽAVAJU HLADOVNU: Prelijepo cvjetaju tokom cijelog ljeta i to u potpunoj SIJENCI

Datum:

Share post:

Ove prelijepe biljke obožavaju hladovinu, a neke od njih će vas obradovati raskošnim cvjetovima čak i kada nam opet dođe zima.

Ako na vašem balkonu, terasi ili u bašti preovladava hladovina, ili imate dio bašte koji je većinom u hladu, a želite i njega da obogatite raskošnim i mirisnim cvjetovima, predstavljamo vam najlepše cvijeće ne podnosi jako sunce!

1. Lijepi Jova

lijepi dečko
Foto: Pixabay

Ova jednogodišnja biljka svu svoju ljepotu pokazuje u hladovini. Cijelog ljeta će vas uveseljavati raskošnim cvjetovima prelijepih boja. Sve što treba da uradite jeste da ovaj cvijet redovno zalivate.

2. Persijski štit

Divna biljka ljubičastim listovima koja potiče sa Mjanmara. Cvjeta čak i tokom zime, pa će vas njeni atraktivni metalik cvjetovi radovati i tokom hladnohg perioda. Ipak, ne podnosi mraz, pa je u najhladnijim mjesecima treba unijeti u zatvoren prostor. Ne podnosi toplotu direktnog sunca, jer ono može da napravi veliku štetu na listovima.

3. Fuksija

fuksija
Foto: agrosavjet

Ovo predivno cvijeće cvjeta tokom čitave sezone, i najbolje je za viseće saksije.

Odlično uspijeva u potpunoj sijenci. Vole visoku vlažnost vazduha, pa je treba orošavati po listovima, i dosta đubriva. Tokom zime je treba unijeti u kuću i i dalje paziti da ima dovoljno vlage.

4. Torenija

Ako volite cvijeće romantičnog izgleda, torenija je pravi izbor za vas. Izgledom podsjeća na dan i noć. Ljeto u hladu će joj i te kako prijati. Najlepše izgleda kada se ne miješa sa nekim drugim cvijećem.

5. Lobelija

LOBELIA
Lobelija

Ova prelijepa jednogodišnja biljka najbolje izgleda kada se “preliva” iz saksija. Ne voli jaku vrućinu i direktno sunce, a voli redovno i obilno zalivanje.

6. Ukrasna kopriva

UKRASNA KOPRIVA

Listovi ove divne biljke oblikom podsjećaju na koprivu, ali se razlikuje po atraktivnim bojama. Ova biljka nema cvijet, pa je najbolje saditi je između drugog šarenog cvijeća. Najbolje uspijevati na temperaturama većim od 13 stepeni, ali može da prezimi i u bašti.

7. Begonija

begonije

Ovo cvijeće u divljini prirodno raste u sijenci drveća. Ne podnosi direktno izlaganje suncu. Potrebna joj je dobra drenaža i rastresito zemljište. Zemlja nikad ne treba da bude ni previše vlažna, ni previše suva. U zimskom periodu treba je uneti u kuću.

8. Bršljan

engleski bršljan

Ako ste ljubitelj zelenila bez cvijeta, bršljan je odličan izbor za baštu u hladovini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: agrosavjet.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...

Proteklog vikenda održan fudbalski turnir za mlađe kategorije „Trofej SK Bambi Tuzla 2024.“ (foto)

Tuzla je za vikend bila domaćin međunarodnog fudbalskog turnira za mlađe kategorije "Trofej SK Bambi Tuzla 2024." Sport-klub "Bambi"...

Udruženje doktora porodične medicine regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare organizuje javno humanitarno predavanje o značaju prevencije, ranog otkrivanja i lečenja malignih tumora kože i...

Udruženje doktora porodične medicine regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare u saradnji sa Udruženjem dermatologa Republike Srpske učestvuje u...

MINISTAR ŠULIĆ: Očekuje se rekordna ljetna turistička sezona

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je Srni da će ljetna turistička sezona u Srpskoj...