“Prije bih sjeo za sto sa Zelenskim nego sa Draškom Stanivukovićem“

Draško Stanivuković, Gradonačelnik Grada Banjaluka sinoć je gostovao u emisiji “MAT” RTV BN gdje je rekao da je će otići u Trebinje da da podršku ukoliko to bude zvanični stav PDP, kao i da je spreman da razgovara sa Nebojšom Vukanovićem.

VUKANOVIĆ: Nismo spremni pregovarati sa papcima i sa izdajnicima

Komentarišući izjavu Stanivukovića da je spreman da razgovara sa njim, Nebojša Vukanović je istakao da oni nisu spremni da “pregovaraju sa papcima”.

“Pa mi nismo spremni pregovarati sa papcima i sa izdajnicima i imati bilo kakav kontakt. Ja njega prezirem i rekao sam mu to u lice i na poruke kad je odgovarao da nema potrebe. Rekao je da će doći. On bi samo došao da nas kompromituje. Mi ćemo se maksimalno truditi da nam taj papak, najmlađi i najnoviji, ne priđe nigdje blizu. Naravno da nam nikakva saradnja sa njim ne dolazi u obzir i da nam je on trenutno, možda, čak i najveći politički protivnik, zato što je iznevjerio i razočarao narod. Svi smo bili za njega prije četiri godine, žrtvovao sam i Trebinje. Više sam bio u kampanji u Banjaluka, nego u Trebinju i, nažalost, dočekali smo da čovjek postave sluga, ucijenjena, Milorada Dodika. Mogli ste vidjeti sinoć u emisiji da nije smio nijednu riječ… Dakle, sad u situaciji kad se vodi za kandidaturu kod koga drži u šaci i za neku stvar, Milorada Dodika, ne smije da ga pomene u bilo kakvom negativnom kontekstu, što sam kaže, Đajić je njegov nivo, ne može on više”, rekao je Vukanović za Dešavanja u Bijeljini i nastavio:

Draško je kandidat SNSD

 “E, pa nek se on igra igrice, dakle, mi ćemo njega da… On je kandidat SNSD-a i maksimalno ćemo se truditi da pomognemo da Igor Crnadak bude kandidat ispred PDP-a, a da njega razobličimo. Ako eventualno bude kandidat PDP, uništićemo ga totalno, bez imalo uvijanja, bez ičega, jer takvi ljudi, poput Čavića, njega, Stevandića, Obrena Petrovića, jesu najveće zlo političke scene Republike Srpske. Tako da on nema s nama nigdje. Neće nam se približiti bilo kad, bilo kad. Bilo kad kakav kontakt ne dolazi u obzir”, istakao je Vukanović.

PDP će snositi odgovornost za sve što se radi ukoliko Stanivuković bude kandidat PDP

Vukanović ističe da Stanivuković očekuje podršku SNSD, a da će, čelnici PDP, snositi odgovornost za sve što se radi ukoliko Stanivuković bude kandidat PDP.

 “Puko sam gledao sinoć emisiju… Gledati izvještačeni osmijeh i ponašanje čovjeka koji umisli da je on nešto najprvi – on je najprvi u zadnjih 30 godina… blijedu kopiju Vučića… koji nešto tu je, nešto glumio… Dakle, to njegovo lažno samopouzdanje dolazi iz činjenice da mu i Dodik drži leđa i da on ima podršku tih struktura. On se nada da će uz podršku struktura SNSD-a koje će, isto kao nekad Obrenu Petrović i Mići Mićiću, neće biti otvorene još jedno vrijeme, da ne bi se maske pale. On misli da će uz pomoć tih struktura, krupnog kapitala i režima i njihovih medija da će obnoviti mandat, ali trka, mačija trka do potoka, što naš narod kaže, nije ništa još riješeno u PDP-u, tek treba da se izjasne, gospodin Ivanić… I očekujemo da gospodin Ivanić i gospodin Borenović, kao i Mira Pekić i ostali čelnici PDP izađu i kažu “Draško je naš kandidat”. A onda će oni da snose posljediće, jer su saučesnici u svemu tome što se radi.  Možda je jeste malo teži put za PDP da stane na stranu Crnatka, ali on je jedini ispravan.

Crnadak pokazao da ima stav i da ima dostojanstvo, jasno se ogradio, jasno je rekao da je Draško Stanivuković papak

Crnadak je pokazao da ima stav i da ima dostojanstvo, jasno se ogradio, jasno je rekao da je Draško Stanivuković papak i da to vodi u propast i pretvara PDP u NDP i Dragana Čavića, a sad je na Ivaniću i Borenoviću. Više nije ovdje pitanje Draška. Mi njega svi znamo, već je pitanje ljudi u vrhu PDP-a da li će i na čiju će stranu – da li će se prilagoditi putu velikih para i obećanja i fuzije koju, da se razumijemo, nosi Stanivuković, ili će krenuti, možda težpm, ali ispravnom stazom, prepoznativom politikom PDP-a koju zatupa Igor Crnadak”, objasnio je Vukanović.

U emisiji “MAT”, Stanivuković je istakao i da će PDP odlučiti hoće li stati na stranu Ljubiše Petrovića kao kandidata za Gradonačelnika Bijeljine, ali i da je on u boljim odnosima sa Jelenom Trivić.

Stanivuković ima amonizitet prema Ljubiši Petroviću

“Osjeti se taj animozitet koji gospodin Stanivuković ima prema Ljubiši Petroviću iz činjenice da Ljubiša Petrović nije napravio nikakvu konekciju s SNSD-om i to što Ljubiša Petrović nije marioneta Milorada Dodika kao Draško StaniVuković… To njemu očito smeta i, vjerovatno, po nalogu tih struktura koje ga drže u šaci, prije svega mislim na Milorada Dodika, on i napada tako hijenski u svom stilu Ljubišu Petrovića, ali naravno da Draško Stanivuković nema nikakav uticaj ni ugledu u narodu, ni u Banjaluci, a ni u Semberiji, da je on potpuno nebitan, ali mnoge stvari će biti mnogo jasnije u narodnom period”, istakao je Vukanović za Dešavanja u Bijeljini i nastavio:

“Ako sinoć nije smio da kaže riječ protiv Dodika i ako sinoć na taj hijenski način napada ljude u opoziciji, eto konkretno Ljubišu Petrovića, onda vam je svima jasno koliko je stati i sabrati 2 plus 2. Samo jedno pitanje je ovdje nejasno, ovdje ne treba trošiti riječi, na čijoj će strain biti Ivanić i Borenović. Ako Ivanić i Borenović podrže Draška Stanivukovića, to će ostaviti nesagledive posljedice. Ja moram da kažem da bi to isključilo svaku moguću saradnju sa PDP-om, jer mi ne možemo biti na toj strani koja pravi fuzije sa SNSD-om. Mi smo po tom isključivi i SDS-u smo na isti način dali do znanja da ne možemo u Ugljeviku i na Sokocu, da moramo ići protiv SDS-a zato što su sa SNSD-om. To je naša politika otvorenih igara, otvorenih karata sa narodom. Nema ništa zakulisano. Morate raditi iskreno i tamo gdje bude postojali iskreni opozicionari, poput, recimo, Vlasenice, Pala, Trebinja i, ne znam, gdje budemo imali, gdje imamo zdrave odnose u opoziciji, sigurno će biti dobar rezultat. Gdje god imate opoziciju, ljude koji jednom nogom sjede u opoziciji, a drugom ostave vrata da mogu ući u vlast, e tu će biti velikih problema”, istakao je Vukanović.

“Prije bih sjeo za sto sa Zelenskim nego sa Draškom Stanivukovićem“

Na pitanje da li Stanivuković izjavom da je otvoren za razgovor sa Vukanovićem smatra da mu treba podrška Liste za pravdu i red, Vukanović je istakao da su mu oni nekad bili vjetar u leđa.

“Pa vidite, mi smo njemu bili vjetar u leđa, uprkos nekim ogromnim stvarima koji se su dešavale, s kojima javnost ne mora biti upoznata… činjenici da on nije nijednom želio doći do Hercegovine, da mu je lako bilo u Trebinju da napravi tribinu… Već je samo gledao da koncentrišemo da prođe Banjaluka, pa ćemo sve ostalo lako. Mi smo bili vjetar u leđa misleći da je to Draško onakak kakav se predstavljao – iskreno opozicionar koji će da napravi rez, da zavede pravdu i red, zaustavi tokove novca prema tajkunima, urbanistički haos i uništavanje Banjaluke…. Međutim, znate da čim smo mi vidjeli da je on oko sebe se okružio ljudima iz SNSD-a, da je počeo da daje kraj i ostalima. Ja sam još 2021. godine, a 2022. već otvoreno, išao i prozivao ga za zgradu koju je sinoć spominjao… Nije on se povukao, već je Ustavni sud donio odluku da se ne može tu da se gradi… tako da to nije on se povukao. I tu je naša tužna borba koja je bila. I to je možda prekretnica sa našim odnosima, gdje sam onako baš mu zadao žestok udarac, pa je morao da pravi neke druge kompenzacije na štetu grada Banjaluke, Republike Srpske… o čemu će on tek da položi račune. Postoji čitav niz krivičnih prijava koje sam podnio. Dakle, sa tim čovjekom… on se nas boji i on bi dao sve, što je i sinoć pokazao, da nas nema za neprijatelje. Zna kakav je naš utjecaj u narodu i kakvi su naši udarci. Ne postoji ni teoretska šansa, nikakva… Prije bih napravio sad, ne znam, sa Zelenskim, bi se prije sjeo za sto… Prije bih sjeo za sto sa Zelenskim nego sa Draškom Stanivukovićem. I onda sam vam sve rekao. Ne postoji ni teoretska šansa. Vi znate da smo mi vrlo u principijelni, isključivi, a on kaže da isključivost nije dobra. Misli da je dobra isključivost kad su u pitanju papci i izdajnici. Dakle, ne postoji nikakva, ni teoretska šansa. Prije bih sjeo sa Zelenskim za sto nego sa njim”, zaključio je Vukanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име