Saopštenje za javnost Sretena Vučkovića načelnika Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti:

NEOZBILJNA IZJAVA POMOĆNIKA MINISTRA POLJOPRIVREDE LUKIĆA

Povodom, najblaže rečeno, neozbiljnih izjava pomoćnika ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede NJegoslava Lukića dužni smo najoštrije demantovati bukvalno sve što je dotični izjavio o radu Gradske uprave Grada Bijeljina u borbi protiv afričke kuge svinja.

Jedino što je tačno rekao jeste činjenica da saradnju nemamo, ali i to je bila odluka Ministarstva. Grad je nebrojeno puta pozivao na sastanke, dok su predstavnici Ministarstva i sam ministar ti koji se nisu odazivali, a čak i onda kada su dolazili u Bijeljinu, Gradsku Upravu su zaobilazili u širokom luku.

S druge strane, Ministarstvo je to koje je od početka epidemije insistiralo da se životinje ukopavaju što bliže, po mogućnosti i na samoj parceli gdje su eutanazirne, a sada govore o nepostojanju stočnog groblja, kao ključnom problemu. Odlučite se! Da li bi bilo pametnije leševe voziti desetinama kilometara kroz mjesne zajednice našeg grada do stočnog groblja, čak i da ga imamo i tako rizikovati dalje rasplamsavanje zaraze? Ili je ipak mudrije maksimalno skratiti putanju i otkloniti tu mogućnost, kao što smo i radili svih ovih mjeseci?

Grad Bijeljina je pouzdan i siguran partner u ovom velikom poslu koji smo iznijeli sami, uz finansiranje pratećih troškova nastalih u našoj borbi protiv AKS.

Po pitanju posljednjeg žarišta u Semberiji, moram reći da je Grad reagovao adekvatnom brzinom, ponovo angažovao mehanizaciju, ljudstvo i prevoz i obezbijedio lokaciju. Podsjećamo da Bijeljina nije jedina lokalna zajednica koja nema stočno groblje, ali očigledno jeste jedini trn u oku Ministarstva i to politički trn.

Ako Ministarstvo, kao krovna institucija svima nama koji imamo dodira sa poljoprivredom, smatra da je uklanjanje posljedica i čekanje da virus sam iščezne, bez pronalaženja i otklanjanja uzroka, onda pred nama sigurno nije svijetla budućnost. Takav površan pristup je vrlo neodgovoran i mora se hitno promijeniti, a pomoćniku ministra savjetujemo da promisli malo bolje sljedeći put prije davanja izjave, jer odaje utisak kao da ni sam ne poznaje smjernice koje je izdalo Ministarstvo kojem i sam pripada.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име