Srpska napredna stranka održaće danas u Kragujevcu vanrednu skupštinu stranke. Kako je najavljeno, 4.000 delegata biraće novo rukovodstvo i doneti odluku o ulasku stranke u novi širi pokret – Narodni pokret za državu.

Srpska napredna stranka saopštila je da će skupština stranke početi u 12 časova, u hali „Jezero“ u Kragujevcu.

Uvodni deo sednice biće otvoren za javnost, nakon čega će biti zatvorena za predstavnike medija. Posle održane sednice, očekuju se izjave, najavila je SNS a prenosi RTS.

Lider stranke Aleksandar Vučić najavio tokom skupa „Srbija nade“ da će se birati novo rukovodstvo i da on više neće biti predsednik stranke.

„Ovo je poslednje veče u kome vam se obraćam kao predsendik SNS-a, neko drugi će preuzeti moju, vašu, našu SNS, čiji ću član ostati i verni i odani član biti. Ali ću biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije“, rekao je Vučić.

Najavio je da će zamoliti SNS da bude stožer novog Pokreta za državu.

„Divni ljudi od sutra će preuzeti rukovođenje našom partijom, to je jedna od stvari. Ali već za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalazimo, a zamoliću SNS da bude stožer svega toga, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu, oslonac i osnovu da sačuvamo našu zemlju u naredne dve, tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. Ja znam da to bez SNS-a ne može“, poručio je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor. rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име