VUČIĆ POTVRDIO: Srbija gradi auto-put do Bijeljine!!!

Datum:

Share post:

„Mi ćemo da pomognemo u severnom delu prema Bijeljini. Mi plaćamo most preko Save i pomoći ćemo sa tih 19 kilometar do Bijeljine“, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić izjavio je danas da je za Srbiju od ključnog značaja da ima najbolje odnose sa BiH i da nijednom izjavom ne dovodi u pitanje integritet te zemlje, ali da ne može da prihvati ideju o ukidanju RS.

„Ne mogu da prihvatim ideju o ukidanju RS, ne samo zato sto je to ustavna obaveza Srbije, već zato što onaj ko želi da ukine RS ide protiv volje srpskog naroda, ali i stabilnosti i mira na Balkanu“, rekao je Vučić novinarima u Kruševcu.

Upitan zašto postoji nerazumevanje političkog vrha BiH, uz konstataciju da je i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao da Vučić više od deceniju nijednom izjavom nije doveo u pitanje teritorijalni integritet BiH i BiH kao državu, Vučić kaže da se ponaša odgovorno i ozbiljno, da zna šta je poštovanje teritorijalnog integriteta drugih i da ne želi da ugrozi poziciju Srbije.

„Neki ljudi u BiH nisu tako poštovali integritet Srbije, ali to ne znači da mi možemo da budemo neodgovorni i neozbiljni“, rekao je Vučić.

TESTNA REKLAMA

Dodao je da Srbija želi najbolje odnose sa BiH, ali da njihovi predstavnici, umesto da kažu da je RS deo BiH i da je vole, kako bi dobili i poverenje Srba, u svakoj izjavi govore kako bi da ukidaju RS.

Vučić je naveo da je za Srbiju od ključnog značaja da ima najbliže odnose sa Bošnjacima i da se zato trudi da razume šta Bošnjaci osećaju i da im Srbi priđu na najbolji način, kako bi se napravilo savezništvo.

„Da napravimo savezništvo, ako ne možemo bratstvo, da zajednički radimo i živimo u vekovima koji su ispred nas“, kazao je Vučić i istakao da su Srbi i Bošnjaci veoma bliski narodi.

On je rekao da treba da se potpiše ugovor za put Požega-Duga Poljana-Duga Poljana-Boljare, te da će se tada od Novog Pazara i Sjenice do Beograda stizati za dva sata i dvadeset minuta.

Kako kaže, da bi se za to vreme stizalo i do Sarajevo, BiH mora da podigne auto-put od Višegrada do Sarajeva, u čemu Srbija ne može da pomogne.

„Mi ćemo da pomognemo u severnom delu prema Bijeljini. Mi plaćamo most preko Save i pomoći ćemo sa tih 19 kilometar do Bijeljine“, kazao je Vučić i dodao da se dve zemlje moraju na taj način uvezati i boriti zajedno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...