Vučić o mogućem hapšenju predsjednika Srpske „Rekli su mi da je Dodik u pravu, ali plašim se da postoje razne ideje“

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mu svojevremeno međunarodni predstavnici rekli da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pravu u vezi sa zahtjevima za poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Lično sam razgovarao, kada su me molili da razgovaram sa Dodikom oko spuštanja tenzija – ispričao je Vučić.

On je naveo da je rekao da mu to nije problem, ali da moraju da mu kažu gdje Dodik nije u pravu oko dva zahtjeva koji se tiču poštovanja Dejtonskog sporazuma.

– I tada su mi međunarodni predstavnici rekli – da, u pravu je, ali mora da prođe vrijeme …. Prošlo je više od godinu dana, a oni su nastavi da pritiskaju Republiku Srpsku, a nisu prihvatili ono što su meni čak rekli. Dakle, ja sam svjedok toga da je bilo istina to da je bio opravdan zahtjev Republike Srpske u tom trenutku. Ali, šta da radite – rekao je Vučić za Televiziju Pink.

Vučić ja dodao da “sila Boga ne moli”, ali i da se zna da “Bog silu ne voli”.

– Nadam se da ćemo svi zajedno kao narod to moći da prevaziđemo – istakao je on.

On je rekao da je njegova najveća briga u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i da se nada da će stvari preko Drine ići boljim tokom i da će se umiriti iako je zabrinut za poziciju srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Na pitanje da li može da se desi da Dodik bude uhapšen, Vučić je rekao da ne vjeruje da je to moguće, ali da se plaši da takvih ideja negdje ima.

– Ne mislim da je to normalno i ne mislim da je moguće. Ali, plašim se da postoje razne ideje – naveo je on.

Govoreći o prijetnjama premijera samoproglašenog Kodova Aljbina Kurtija da će “Srpska lista da pati”, Vučić je naveo da bi on bio u svim američkim, njemačkim i britanskim medijima da je tako nešto rekao.

– Albancima je sve dozvoljeno. Suštinski ih podržavaju. Važno mi je da nisu rekli da smo krivci i da smo neke ljude izvukli iz pritvora. To je naš posao – dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegov najveći strah upravo pokušaj da se Srbima nametne krivica svuda u regionu.

– Imate medijski linč i progon Srba u Crnoj Gori ukoliko ne žele da se odreknu Beograda … Bilo jasno da se Vlada Crne Gore ne sastavlja tamo – rekao je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: pink.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ministar Minić u Bijeljini sa predsjednikom i članovima Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savo Minić, danas je prisustvovao sastanku sa semberskim poljoprivrednicima i predsjednikom Udruženja poljoprivrednika...

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...