U Batkoviću kod Bijeljine organizovana Prva fijakerijada i jagnjijada (foto,video)

Datum:

Share post:

U Batkoviću kod Bijeljine u prelijepom parku u centru sela sa stogodišnjim lipama u Lipiku, u centru Batkovića, organizovana je Prva fijakerijada i jagnjijada.

Prva fijakerijada i jagnjijada u organizaciji MZ Batković i uz pomoć Grada Bijeljina je okupila preko 25 fijakera, prisutni su bili i jahači konja a bilo je preko 20 ekipa jagnjijade.

Manifestacijom je zadovoljan i Dušan Bobić, predsjednik  MZ Batković koji je istakao da je zadovoljan i odzivom  mještana, gostiju i prijatelja na Prvoj fijakerijadi i jagnjijadi u njihovom selu.

-Imamo prelijep park i stogodišnje lipe te smo se odlučili da u njemu, ovdje u centru sela organizujemo ovaj prelijepi događaj ovu manifestaciju naše tradicije i kulture. Ovdje danas je prisutno oko 25 fijakera, 6 do 7 jahača naših prelijepih konja u organizaciji našeg Konjičkog kluba ’’Vranac’’ i preko 20 prijavljenih ekipa za jagnjijadu, izjavio je za Dešavanja u Bijeljini predsjednik MZ Batković Dušan Bobić.

Bobić je zadovoljan i odzivom gostiju iz Bijeljine iz Srbije i okolnih mjesta, izrašavajući optimizam da će ova manifestacija prerasti u tradiciju.

Na Prvoj fijakerijadi i jagnjijadi ispred Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina je bio prisutan Sreten Vučković.

– Ovo je jedan stvarno prelijep događaj koji su organizovali mještani sela Batković i stvarno treba pohvaliti organizatore i MZ Batković. Treba naglasiti da je Grad Bijeljina i ovdje pružio finansijsku pomoć kako bi se organizovala ova Prva fijakerijada i jagnjijada u Batkoviću. Ova manifestacija je prva ovakve vrste ovdje u Batkoviću i nadamo se da će i svaka druga biti još bolja, rekao je Sreten Vučković ispred Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina.

Mirko Nikolić predsjednik Moto kluba ’’Krečar’’ ističe zadovoljstvo ovom manifestacijom koja je jedna u nizu koja se organizuje u Batkoviću pored Moto susreta i Smotre folklora ’’Graja Liopovog lada’’.

-Veoma sam zadovoljan odzivom gostiju, mještana i naših prijatelja a posebno bi se zahvalio i ovim divnim motoristima kojih ovdje danas u Batkoviću ima preko sedamdeset rekao je Nikolić.

Na fijakerijadi smo vidjeli i prelijepe stare ćilime koje je tkala Cvijeta Stanišić u  Zagonima, ništa ljepše, nego vidjeti šareni ćilim na fijakeru, kažu učesnici Prve fijakerijade u Batkoviću.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...

“Otaharin” iz Bijeljine obilježava Dječiju nedjelju (foto)

Udruženje građana “Otaharin” iz Bijeljine, danas je započeo obilježavanje Dječije nedjelje pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“, manifestacije...

NEŠKOVIĆ: Za SNSD važniji je Zakon o vinu i Izvršni komitet SNSD, nego Zakon o PDV i zaključci NSRS

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...