VUČIĆ: Albanci koriste bojevu municiju, nećemo dozvoliti novu 'Oluju'

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u akciji kosovskih specijalaca ROSU uhapšene 23 osobe. On je poručio da će Vojska Srbije ukoliko bude trebalo zaštititi srpski narod na Kosovu, te da neće dozvoliti, kako je istakao, "novu Oluju".

"Ukoliko dođe do bilo kakvog ugrožavanja poretka i života ljudi na severu KiM naša vojska će zaštiti naš narod", rekao je Vučić.

On je rekao i da su sve policijske jedinice posebne i specijalne namjene u pripravnosti i istakao da Srbija ništa ni od koga neće da krije. 

"Mi da dozvolimo novu Oluju u bilo kom delu gde žive naš narod – nećemo", rekao je Vučić. 

TESTNA REKLAMA

Vučić je rekao da su uhapšeni srpske i bošnjačke nacionalnosti, te da je riječ o pokušaju potpune kriminalizacije srpskog naroda, koji je, istakao je, uznemireniji nego ikad.

Vučić je u Skupštini Srbije rekao da su do sada na teritoriju sjevera KiM specijalne jedinice upale sa 73 uglavnom oklopna vozila, dok više od 50 vozila čeka u južnoj MItrovici, 15 na teritoriji opštine Srbica, dok je osam već upućeno preko brda na teritoriju opštine Zubin potok.

"Do sada je uhapšeno 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti, na teritoriji tri opštine Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok", rekao je Vučić.

On je podsjetio da je Beograd imao saznanja da će se to dogoditi i da je domaćoj i međunarodnoj javnosti i predstavnicima EU još 17. maja ove godine predočeno da albanci pripremaju hapšenje više desetina lica na sjeveru KiM pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, što će izazvati veliku uznemirenost i strah kod Srba.

Vučić je rekao da je i dalje veoma teško stanje u Zubinom Potoku gdje se nenaoružani Srbi suprostavljaju pripadnicima albanskih ekstremističkih grupa odjevenih u uniforme.

"Najpre je do sukoba došlo u mestu Varage i u klisuri su probili tri barikade albanski specijalci. Srbi nisu raspolagali nikakvim oružjem i imamo dokaze i snimke da Albanci pucaju bojevom municijom iznad glava Srba, koji su vikali i pokušavali verbalno da se suprostave jedinicama FIT, Rosu i NJSO", rekao je Vučić.

Kako je rekao, u toku je premlaćivanje Srba kod Tehničke škole u Zubinom Potoku i upadi u kuće, a kada ne pronađu nikog – onda sve lome.

"Na najbahatiji način pokazuju koliko su veliki i snažni i moćni. Do sada nema poginulih, Albanaci će za povređene od kamenčice reći da su ranjeni, U Kosovskoj Mitrovici su pucali na ljude u jednoj od sporednih ulica jer su ih mladići Srbi gađali kamenicama", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je cilj akcije da se zaplaše Srbi na sjeveru Kosova.

"Zamislite akciju protiv organizovanog kriminala i korupcije koju predvodi Haradinaj?! To je oksimoron", primijetio je Vučić, obraćajući se u Skupštini Srbije.

Vučić je uvjeren da će biti uhapšeno i pet Albanca, da bi se dokazalo da je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala.

Mediji su ranije izvijestili da je u akciji ROSU uhapšeno 13 Srba, a dvoje je povrijeđeno. Opširnije o tome na OVOM LINKU.

Sa druge strane, prištinski mediji javljaju da je u akciji povrijeđeno četvoro pripadnika kosovske policije.

Zbog dešavanja na sjeveru Kosova Vučić je jutros naredio punu borbenu gotovost Vojske, a gotovost je podigao i MUP Srbije.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...