VRIJEME: Sutra oblačno sa padavinama

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj sutra će biti oblačno, vjetrovito, uz snijeg u centralnom pojasu, dok će na sjeveru preovladavati  suvo vrijeme, uz mjestimično slab snijeg.

U ranim jutarnjim časovima biće hlado i oblačno uz prestanak padavina na sjeveru, a na  jugu i dijelom jugozapadu, promjenljivo oblačno.

U centralnom pojasu zemlje i planinama, od centralnih predjela do  Sarajevsko-romanijske regije i  istoka, padaće slab snijeg.

Zbog jakog sjevernog vjetra biće i vijavica, posebno u planinama i na visoravnima.

U prijepodnevnim časovima ponovo će doći do naoblačenja i na sjeveru, koje će tokom dana usloviti kišu i susnježicu u većini nižih, i snijeg u višim brdovito-planinskim predjelima. Na krajnjem sjeveru će biti pretežno suvo.

Na jugu Hegcegovine tokom većeg dijela dana biće promjenljivo oblačno, sa sunčanim periodima, i suvo.

Tokom večeri doći će do prestanka padavina u većini krajeva, uz postepeno razvedravanje sa sjeverozapada. 

Duvaće umjeren do jak vjetar, na momente i olujni, sjevernih smjerova, posebno u centralnom planinskom pojasu i na istoku. Poslijepodne i prema večeri očekuje se pojačanje vjetra u centralnom planinskom pojasu, sa olujnim i orkanskim udarima, posebno u planinskom pojasu Hercegovine i u niskoj Hercegovini.

Jutarnja temperatura  iznosiće od minus 3 do 2 stepena, na sjeveroistoku biće stepen dva viša, a na planinama i visoravnima oko minus 5 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura biće od od 1 do 6, na planinama od minus 3, a na jugu Hercegovine do 8 stepeni.

Temperatura danas u 13.00 časova: Bjelašnica 0, Mrakovica 2, Čemerno 5, Višegrad 8, Novi Grad 9, Nevesinje i Prijedor 10, Sokolac 11, Bihać i Trebinje 12, Jajce 13, Sarajevo 14, Mostar, Neum i Zvornik 15, Srebrenica i Zenica 16, Bijeljina i Tuzla 17, te Banjaluka i Doboj 18 Celzijusovih stepeni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Međunarodni dan vatrogasaca – 4. maj

Posao vatrogasaca opasan je i zahtjevan, ali nadasve human i požrtvovan posao. U mnogim opasnim situacijama vatrogasci spašavaju...

Meso, biljna ulja, žitarice: Drugi mjesec zaredom RASTE CIJENA NAMIRNICE na svjetskom tržištu

Svjetske cijene hrane su u aprilu porasle drugi mjesec zaredom, saopštila je danas Organizacija za hranu i poljoprivredu...

ISTORIJA ZVORNIČKO-TUZLANSKE EPARHIJE U XX VIJEKU

Danas, u XXI vijeku Zvorničko-tuzlanska episkopija je jedna od najuglednijih eparhija Srpske Pravoslavne Crkve. Takav položaj je zasluženo...

Cvjetana Dragonjić uputila prazničnu čestitku: Vaskršnji dani da budu u radosti i dobrom zdravlju

Direktorica Doma zdravlja Ugljevik Cvjetana Dragonjić uputila je Vaskršnju čestitku Ugljevičanima kojima je poželila dobro zdravlje. -Dragi sugrađani i dragi pacijenti, želim...