VODOVOD i KANALIZACIJA: Čista voda-osnova za zdravlje

Datum:

Share post:

Zbog epidemiološke situacije nastale usled širenja virusa korona, Svjetski dan voda, 22. mart, nije obilježen u skladu sa dosadašnjom praksom organizovanja brojnih akcija, ali podsjećamo Bijeljince da je voda koju piju jedna od najčistijih i najzdravijih voda za piće u BiH – naglasio je Predrag Perković, direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ a.d Bijeljina, povodom Svjetskog dana voda.
 
On je istakao da je pandemija virusa korona i situacija koju je izazvala u svijetu, na najbolji način pokazuje koliko je bitno imati kvalitetan vodovodni i kanalizacioni sistem kakav ima Bijeljina, na koji se u potpunosti može osloniti sistem sanitarne zaštite stanovništva.
 
 – Dužnost našeg preduzeća je da korisnike uredno snabdijeva zdravom, kvalitetnom i uvijek kontrolisanom vodom za piće. Tu zadaću predano ispunjavamo još od 1963. godine. Besprekidno radimo na razvoju naše vodovodne i kanalizacione mreže, tako da je danas vodovodni sistem Bijeljine dug oko 645 kilometara, a kanalizacioni sistem oko 52 kilometra. Naše postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda radi po najvišim evropskim standardima što je od izuzetnog značaja za očuvanje čistoće nadzemnih i podzemnih voda. Trenutno je na našu vodovodnu mrežu priključen 33.941 korisnik, što je oko 100.000 potrošača, koji su snabdjeveni zdravom i stalno kontrolisanom vodom za piće, a na kanalizacionu mrežu je priključeno nešto više od 13.500 stambenih i poslovnih objekata – podsjetio je Perković.
 
Zaštita izvorišta „Grmić“ i redovna sanitarna kontrola vode su stalna obaveza i najvažniji zadaci bijeljinskog vodovoda.
 
– Iz preventivnih razloga voda se dezinfikuje hlorisanjem, bez dodatnog kondicioniranja. Savremena interna laboratorija svakodnevno uzorkuje i vrši analize kvaliteta vode – na izvorištu i na vodovodnoj mreži. Pored naše laboratorije kontrolu kvaliteta bijeljinske vode vrše i Institut za javno zdravstvo, Regionalni centar Zvornik – sedmično, a periodično i Institut za javno zdravstvo Banja Luka – istakao je Perković.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BABALJ, SDS: Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

"Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska,...

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...