BOLNICA BIJELJINA: Nema novozaraženih

Datum:

Share post:

Na području Grada Bijeljina, na dan 23. marta, stanje osoba koje se nalaze u kućnom karantinu, a koje su pozitivne na COVID 19, dobro je i nema novih registrovanih pacijenata sa simptomima virusa korona. Riječ je o prvozaraženom pacijentu, koji je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, a koji je nakon bolničkog, otpušten u kućni karantin, do dolaska kontrolnog nalaza. Druge dvije osobe, koje su bile u kontaktu sa prvozaraženim, takođe su dobrog opšteg zdravstvenog stanja i riječ je o blažoj kliničkoj slici i njihov medicinski tretman nastavlja se u kućnom karantinu. Četiri osobe koje su bile u kućnom karantinu imaju negativan rezultat na COVID 19, a pod nadzorom se nalaze 1.102 osobe. 
 
-S o obzirom da je riječ o blažoj kliničkoj formi, dalji medicinski tretman nastavlja se u kućnom karantinu, a za sve nas je izuzetno značajno što su svi dobrog zdravstvenog stanja”, rekla v.d. direktor bolnice Prim. dr Milica Lovrić.
 
 Prema njenim riječima, u cilju preventivnih mjera, a kako je prethodno i najavljeno, intenzivno se radi na opremanju objekta za dodatni karantin sa 50 kreveta, kao i na opremanju intenzivne njege i operacione sale za eventualne zaražene pacijente u slučaju potrebe hitne hiruške intervencije, kao i obavljanja carskog reza. Iz JZU bolnice“Sveti Vračevi” ponovo apeluju na građane da ostanu u svojim kućama, da poštuju preporuke Vlade RS, Štaba za vanredne i savjete ljekara.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zaključci Predsjedništva PDP: Za 15 dana prijedlog za gradonačelnika Banjaluke

Predsjedništvo PDP smatra da aktuelna vlast u Republici Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH ništa ne čini...

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...