Vlastiti biznis u Bijeljini pokrenule 743 žene /VIDEO/

Datum:

Share post:

U Bijeljini je i ove godine nastavljen pozitivan trend otvaranja zanatsko – preduzetničkih radnji, što statistički pokazuju i podaci Odjeljenja za privredu grada Bijeljina, zaključno sa 5. Novembrom ove godine.

Podsjetimo, prije nekoliko godina u Bijeljini je bio evidentan trend više odjavljenih u odnosu na prijavljene zanatsko-preduzetničke radnje, međutim u posljednje vrijeme stanje u preduzetništvu se značajno promjenilo.

U Zanatsko-preduzetničkom udruženju „Preduzetnik“ kažu da je na području grada, prema podacima s početka novembra ukupno registrovan 1.881 preduzetnik.

Raspoloživi podaci svjedoče i o rastu ženskog preduzetništva u Bijeljini, pa su tako svoj posao u Bijeljini pokrenule 743 žene.

Stević je i ovom prilikom pozvao potencijalne preduzetnice da otklone svaku dilemu i da se okrenu vlastitom biznisu, s obzirom da je kako kaže preduzetništvo najjednostavniji, najjednostavniji i najlakši način da se dođe do zaposlenja i da se samim tim smanji broj nezaposlenih lica koja se nalaze na spiskovima  Zavoda za zapošljavanje.

U ovoj oblasti registorvano je već nekoliko zanatskih radnji, ističe Stević i naglašava da Zakon dozvoljava i registraciju takozvanih „ortačkih radnji“ u bilo kojoj djelatnosti, kako bi se i na takav način ušlo u preduzetničke vode.

Dobar i uspješan preduzetnik koji je uz edukaciju i usavršavanje podigao svoj angažman na veći nivo, posla u Bijeljini ima na pretek, kaže Stević i dodaje da je dobar preduzetnik danas u potpunosti ekonomski siguran.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Od februara Tužilaštvo u novoj zgradi (foto)

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini pri samom...

Dogovor Stanivukovića, Ministarstva saobraćaja i veza i „Puteva RS“: Banjaluka dobija još DVIJE KRUŽNE RASKRSNICE

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS i preduzeća „Putevi Republike Srpske“, a...