Vlastiti biznis u Bijeljini pokrenule 743 žene /VIDEO/

Datum:

Share post:

U Bijeljini je i ove godine nastavljen pozitivan trend otvaranja zanatsko – preduzetničkih radnji, što statistički pokazuju i podaci Odjeljenja za privredu grada Bijeljina, zaključno sa 5. Novembrom ove godine.

Podsjetimo, prije nekoliko godina u Bijeljini je bio evidentan trend više odjavljenih u odnosu na prijavljene zanatsko-preduzetničke radnje, međutim u posljednje vrijeme stanje u preduzetništvu se značajno promjenilo.

U Zanatsko-preduzetničkom udruženju „Preduzetnik“ kažu da je na području grada, prema podacima s početka novembra ukupno registrovan 1.881 preduzetnik.

TESTNA REKLAMA

Raspoloživi podaci svjedoče i o rastu ženskog preduzetništva u Bijeljini, pa su tako svoj posao u Bijeljini pokrenule 743 žene.

Stević je i ovom prilikom pozvao potencijalne preduzetnice da otklone svaku dilemu i da se okrenu vlastitom biznisu, s obzirom da je kako kaže preduzetništvo najjednostavniji, najjednostavniji i najlakši način da se dođe do zaposlenja i da se samim tim smanji broj nezaposlenih lica koja se nalaze na spiskovima  Zavoda za zapošljavanje.

U ovoj oblasti registorvano je već nekoliko zanatskih radnji, ističe Stević i naglašava da Zakon dozvoljava i registraciju takozvanih „ortačkih radnji“ u bilo kojoj djelatnosti, kako bi se i na takav način ušlo u preduzetničke vode.

Dobar i uspješan preduzetnik koji je uz edukaciju i usavršavanje podigao svoj angažman na veći nivo, posla u Bijeljini ima na pretek, kaže Stević i dodaje da je dobar preduzetnik danas u potpunosti ekonomski siguran.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...

SMIJENJEN direktor OŠ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine (foto)

Dosadašnji direktor JU OŠ ’’Stevan Nemanja’’ u Gornjem Draaljevcu Lalo Perić (SNSD) razriješen je te dužnosti zbog kako...