Bjelica protiv predsjednika SDS-a

Datum:

Share post:

Potpredsjednik SDS Milovan Bjelica insistira na ostavci predsjednika SDS Vukote Govedarice i održavanju vanredne skupštine te stranke.

Bjelica u pisanoj izjavi kaže da je nezgodno nekoga nazivati pučistom, pobunjenikom ali i govoriti da se nije nikada obraćao u parlamentu i tome slično, a ne pogledati sopstveno ponašanje i obraćanja.

“Tako shvatam i izjavu predsjednika Srpske demokratske stranke u ostavci Vukote Govedarice, gdje ljude koji se ne slažu sa njegovim idejama naziva pučistima, umjesto da gradi jedinstvo u stranci za šta je dobio podršku Glavnog odbora”, kazao je Bjelica, koji je kritikovao i izjavu Aleksandre Pandurević.

Bjelica je uputio oštre kritike Govedarici, navodeći da nema komunikacije ni sa Srbijom i SPC.

“Mi sada imamo situaciju da nemamo komunikaciju stranačkog vrha sa rukovodstvom i bitnim političkim faktorima u Srbiji. Kako sa takvom politikom da idemo dalje? Da li je normalna situacija da predsjednik najstarije političke partije u Republici Srpskoj bude kivan na Srbiju, na crkvene velikodostojnike i da ignoriše sve poruke koje dolaze sa tih adresa?

Te propuste mi moramo ili ispravljati ili će SDS doživjeti sudbinu Demokratske stranke Srbije, koja je ispod cenzusa, ili nekih partija iz prošlosti koje su nestale. Po mom mišljenju, mi smo sada na nekoj vrsti raskršća ili da poput Socijalističke partije Srbije sačuvamo ono što se da sačuvati ili da kao DSS i DS postanemo minorna politička snaga”, naveo je Bjelica.

On je rekao da će se na vanrednoj skupštini odrediti put Srpske demokratske stranke.

(BN)

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 26. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 3,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...

VRIJEME DANAS promenljivo oblačno uz sunčane periode i toplo

Promenljivo oblačno uz sunčane periode i toplo. Na zapadu će u prvom delu dana biti oblačnije uz vrlo...