Bjelica protiv predsjednika SDS-a

Datum:

Share post:

Potpredsjednik SDS Milovan Bjelica insistira na ostavci predsjednika SDS Vukote Govedarice i održavanju vanredne skupštine te stranke.

Bjelica u pisanoj izjavi kaže da je nezgodno nekoga nazivati pučistom, pobunjenikom ali i govoriti da se nije nikada obraćao u parlamentu i tome slično, a ne pogledati sopstveno ponašanje i obraćanja.

„Tako shvatam i izjavu predsjednika Srpske demokratske stranke u ostavci Vukote Govedarice, gdje ljude koji se ne slažu sa njegovim idejama naziva pučistima, umjesto da gradi jedinstvo u stranci za šta je dobio podršku Glavnog odbora“, kazao je Bjelica, koji je kritikovao i izjavu Aleksandre Pandurević.

Bjelica je uputio oštre kritike Govedarici, navodeći da nema komunikacije ni sa Srbijom i SPC.

TESTNA REKLAMA

„Mi sada imamo situaciju da nemamo komunikaciju stranačkog vrha sa rukovodstvom i bitnim političkim faktorima u Srbiji. Kako sa takvom politikom da idemo dalje? Da li je normalna situacija da predsjednik najstarije političke partije u Republici Srpskoj bude kivan na Srbiju, na crkvene velikodostojnike i da ignoriše sve poruke koje dolaze sa tih adresa?

Te propuste mi moramo ili ispravljati ili će SDS doživjeti sudbinu Demokratske stranke Srbije, koja je ispod cenzusa, ili nekih partija iz prošlosti koje su nestale. Po mom mišljenju, mi smo sada na nekoj vrsti raskršća ili da poput Socijalističke partije Srbije sačuvamo ono što se da sačuvati ili da kao DSS i DS postanemo minorna politička snaga“, naveo je Bjelica.

On je rekao da će se na vanrednoj skupštini odrediti put Srpske demokratske stranke.

(BN)

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...