Vlada RS otkrila koliki je iznos penzije: Usvojena odluka za unapređenje materijalnog položaja boraca

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske usvojila je danas odluku o odobrenju plasmana sredstava za unapređenje materijalnog položaja boraca sa navršenih 65 godina koji ne ispunjavaju uslove za pravo na penziju, a imaju 15 i više godina penzijskog staža, kroz mjesečno novčano primanje za ovu godinu u iznosu 300,61 KM.

Do 15 godina penzijskog staža 300,61 KM, za 15 godina penzijskog staža i više, a manje od 20 godina – 360,76 KM.

Za 20 godina penzijskog staža i više, a manje od 30 godina – 420,90 KM, a za 30 godina penzijskog staža i više, a manje od 40 godina – 481,08 KM, za 40 godina penzijskog staža i više – 601,35 KM.

Za realizaciju ove odluke Vlada Republike Srpske će obezbjediti dodatna sredstva u iznosu od oko 2.900.000 KM mjesečno, odnosno oko 34.800.000 KM do kraja 2024. godine.

To je uvećanje u odnosu na prethodnu godinu kada je ovaj vid primanja iznosio 242,55 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da Vlada Republike Srpske od 2018. svake godine donosi odluku na osnovu koje se ovoj kategoriji boraca isplaćuje mjesečno novčano primanje koje se određuje u visini najnižeg nivoa najniže penzije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...

Danas je praznik Svetog Teodora Tirona

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik Svetog Teodora Tirona, hrišćanskog svetitelja i velikomučenika. Riječ "tiron" znači...

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...

TRIVIĆEVA: Stanivuković je “Dodikov čovjek”, biću kandidat za gradonačelnika Banja Luke

“Očekujem podršku opozicije, biću kandidat za gradonačelnika” Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek” Ostajem pri stavu da ću...