Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas u Banjaluci u nastupnu posjetu ambasadorku Grčke u BiH Joanu Еftimijadu

Višković je poželio novoimenovanoj ambasadorki dobrodošlicu u Republiku Srpsku i BiH, istakli da je dosadašnja saradnja sa ambasadorom Grčke bila izuzetna i da je Srpska opredijeljena za nastavak i unapređenje saradnje.

On je podsjetio da Republiku Srpsku i Grčku povezuju značajne istorijske, kulturne i prijateljske veze, ali da je neophodno raditi na jačanju privrede i ekonomske saradnje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je napomenuo da na teritoriji Republike Srpske posluje određeni broj grčkih privrednika, izrazivši spremnost da u zajedničkim aktivnostima Vlade Srpske i Ambasade Grčke u BiH radi na privlačenju i povećanju interesovanja grčkih privrednika da ulažu u Srpsku.

Ambasadorka Grčke izrazila je zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici i istakla spremnost da buduća saradnja rezultira brojnim zajedničkim projektima.

Ona je istakla da oblast obnovljivih izvora energije, kultura i turizam najvažnije oblasti za unapređenje već postojeće saradnje. Takođe je istakla da Grčka ima dobre potencijale i modele u oblasti proizvodnje obnovljivih izvora energije, a Višković je istakao da ova oblast nudi velike mogućnosti za bolju privrednu saradnju, jer je energetika najveći razvojni resurs Republike Srpske.

Na sastanku je zaključeno da bi se u narednom periodu dosta aktivnosti moglo pokrenuti na proširenju saobraćajne komunikacije, s naglaskom na vazdušni saobraćaj i uspostavljanje direktnih letova za grčke gradove, a što bi ubrzalo i poboljšalo ekonomsku saradnju, promociju kulture i turizma koji je od velikog značaja za razvoj i jačanje ekonomskih i privrednih veza i saradnje sa Grčkom, navedeno je u saopštenju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име