Od trenutka kada su Milorad Dodik i Izvršni komitet SNSD prije dvije godine obećali da će Republika Srpska formirati svoju vojsku, upravu za indirektno oporezivanje i obavještajnu službu, desilo se jedino to da je tim institucijama na nivou BiH povećan budžet, rekao je Darko Babalj, poslanik SDS-a u PD PS BiH.

Babalj kaže da je vrijeme pokazalo da je u pitanju bila svjesna obmana i igranje sa osjećanjima stanovnika Republike Srpske.

„Zna se ko čini vlast na nivou BiH i bez čijih ruku se ne bi mogao povećati budžet ovim institucijama. Očigledno je da neko koristi te teme samo kako bi dizao tenzije i zavađao. Ja ih sada kao običan čovjek pitam zašto nas zamajavate, petljate i lažete “, kaže Babalj.

On navodi da SNSD jedno priča, a drugo radi u Sarajevu.

„Stranke iz Republike Srpske su imale dogovor da budžet BiH ne smije preći milijardu KM i to se poštovalo do 2019. godine kada je SNSD preuzeo vlast. Taj budžet je danas milijardu i četristo miliona KM“, napominje Babalj.

Ističe da je od tih četristo miliona koje su prešle  na BiH 33 odsto uzeto Republici Srpskoj.

„Ja postavljam pitanje kolegama iz SNSD zar nije moglo tih 150 miliona biti upotrebljeno za zdravstvo u Republici Srpskoj, za podsticaje i ostale stvari koje su neophodne“, navodi Babalj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име