VIŠKOVIĆ: Borba za Srpsku i dalje traje – oružje drugo, scenaristi isti

Datum:

Share post:

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da se borba koja se devedesetih godina vodila za odbranu Republike Srpske – vodi i danas, samo drugim oružjem, s ciljem da se Srpska razvlasti i uzme joj se imovina.

On je istakao da učesnici današnje borbe nisu isti, dok scenaristi jesu.

„Isti su projektanti, mašinerija, koja na neki način želi da sve ono što su naši borci krvlju platili i stvorili danas na neki volšeban način razvlaste, da nam uzmu imovinu“, rekao je Višković novinarima u Vlasenici gdje je prisustvovao obilježavanju 31 godine od osnivanja elitne jedinice Vojske Republike Srpske – Jurišnog odreda Vlasenica.

Višković je istakao da bez imovine ne može postojati jedna zemlja.

„BiH nema imovinu – imovina je na entitetima“, ukazao je Višković i podsjetio da je Republika Srpska mirovnim sporazumom u Dejtonu dobila 49 odsto teritorije i svu imovinu na njoj.

On je ukazao da danas u BiH kojekakvi stručnjaci i istoričari zamajavaju građane svojim izjavama o imovini.

Višković je naveo da postoje mešetari koji zarađuju na svakom krvoproliću i sukobu, te ukazao da se i danas zalažu da destabilizuju BiH i ne žele joj ništa dobro.

„Zato moramo biti pametni, svjesni činjenice da Republika Srpska mora biti sačuvana i odbranjena i zato nam je neophodno srpsko jedinstvo“, napomenuo je Višković.

Višković je istakao da bez Republike Srpske ovdje nema života.

„Ako Sarajevo bude odlučivalo o sudbini srpskog naroda, onda teško nama svima“, upozorio je Višković i pozvao na ujedinjenje u odbrani institucija Republike Srpske. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...