U Bijeljini se održava 20. državno takmičenje u pružanju prve pomoći (foto, video)

Datum:

Share post:

Bijeljinska organizacija Crvenog krsta domaćin je današnjeg takmičenja u pružanju prve pomoći na kojem učestvuje 12 ekipa iz šest gradova Republike Srpske i Federacije BiH.

Generalni sekretar Crvenog krsta u Bijeljini Aleksandar Savić rekao je novinarima da na takmičenju učestvuju 72 najbolja takmičara iz Banjaluke, Istočne Ilidže, Sarajeva, Kiseljaka, Orašja i Bijeljine koji će na 12 poligona u centru grada prikazati građanima scenarije pružanja pomoći povrijeđenima.

„Imaćemo spuštanje sa krova, paljenje vozila, eksplozije i tuče, skakanje u vatrogasne dušeke, što će biti interesantno za posjetioce“, naveo je Savić.

Predsjednik Društva Crvenog krsta na nivou BiH Marko Sinanović rekao je novinarima da je takmičenje organizovano na Svjetski dan prve pomoći i prilika je da se javnosti pokaže znanje mladih volontera kojih na hiljade godišnje prođe obuku iz pružanja prve pomoći.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić istakao je značaj volontiranja među mladima i poručio da svi ljudi treba da budu filantropski nastrojeni.

Marija Kristensen, šef delegacije Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, pohvalila je organizaciju takmičenja u Bijeljini i veliki odziv volontera.

„Velika je zainteresovanost jer je pružanje prve pomoći sposobnost koja pomaže i podizanju samopouzdanja. Mladi su naša najjača snaga“, rekla je Kristensenova.

Takmičenje prati i delegacija iz Turske, a Gazi Alataš iz turskog Crvenog polumjeseca najavio je jačanje saradnje sa kolegama u BiH i ukazao na važnost pomaganja i podrške u dobru i zlu i u svim aspektima.

Rezultati takmičenja očekuju se u 16.00 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...

“Otaharin” iz Bijeljine obilježava Dječiju nedjelju (foto)

Udruženje građana “Otaharin” iz Bijeljine, danas je započeo obilježavanje Dječije nedjelje pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“, manifestacije...

NEŠKOVIĆ: Za SNSD važniji je Zakon o vinu i Izvršni komitet SNSD, nego Zakon o PDV i zaključci NSRS

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...

ARLOV: Zahvalnost OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine za donaciju više od 5.000 KM

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Bijeljine za...