VINKOVČANI I BIJELJINICI U POLUFINALU DERVENTA NEKTAR FUTSALA

Datum:

Share post:

Pakleno futsal veče bilo je sinoć Derventi u sklopu turnira u futsalu gdje je odigrano dvanaest utakmica i poznata su još dva polufinalista turnira.

Tri pobjednika su igrali između sebe utakmice za prolaz polufinale a mjesta je bilo samo za jednoga a tri odlične ekipe.  Sve tri odlična susreta i napeta do samoga kraja, u prvom meču „SU Drinić*Geokop“ i ekipa iz Vakufa su odigrali neriješeno 0:0. U drugom meču još bolji futsal i odličan meč koji takođe završava neriješeno 2:2.

Odlučujući je bio treći susret između ekipe iz Bijeljine i ekipe iz Vakufa, a objema ekipama trebala je pobjeda za prolaz u polufinale, dok bi „SU Drinić*Geokop“ prošao u slučaju remija. Bijeljinci su bolje otvorili meč uz nekoliko odličnih odbrana svog golmana Ružičića i iskoristili par šansi i došli do vodstva od 3:0, koje su držali do zadnjih pet minuta kada ekipa iz Vakufa uspijeva riješiti dvije situacije i dolaze do 3:2.

Grčevito su se Bijeljinci branili par minuta, ali susret rješava ponajbolji igrač Arnautovi. Jednu presječenu loptu šalje u gol gostiju tridesetak sekundi prije kraja za konačnih 4:2.

U drugom dijelu žrijeba u osmini finala jedan od velikih favorita turnira „No. 1 parketi“ iz Novske lagano izlazi na kraj sa ekipom iz Prnjavora, kao i „Mi Sara“ iz Broda sa ekipom „Pizza pie*La Vujke“. Jedini neizvjestan meč osmine bio je između „KMF Derventa“ i „Restoran Nada“ iz Vukovara, koji završen remijem i penali su odlučivali o prolasku dalje a tu su spretniji bili igrači iz Vukovara.

U četvrtfinalnoj grupi „Restoran Nada“ uspijeva savladati ekipu iz Broda a takođe i „No. 1 parketi“ pobjeđuju Brođane. 

Zadnji susret večeri donio je najveće iznenađenje, ne samo ovogodišjeg turnira nego vjerovatno zadnjih desetak godina. Ekipa „Restorana Nada“ koju čini većina igrača iz Vinkovaca, je uspijela savladati ekipu „No. 1 Parketi“ koja je u svom rosteru imala Jelića, Kahvedžića, Bundavicu, Hodžića, Rakića iz Srbije.

U prvih deset minuta sijaset odbrana fenomenalnog golmana Vinkovčana, nekoliko stativa i prečki i kako to obično biva prvi ozbiljniji napad ekipa iz Vinkovaca daje gol i to je bio rezultat prvog dijela. 

„No  1 parketi“ igraju s igračem u polju tada, što će se ispostaviti kao greška. Nekoliko loših pasova i još veći broj odbrana golmana iz Vinkovaca i rezultat je bio 0:3 . Uspjeli su smanjiti na 1:3, ali do kraja još par grešaka i rezultat na semaforu je glasio 1:5 za ogromno iznenađenje uz fantastičnu borbenost i zalaganje ekipe iz Vinkovaca koja je tako došla do polufinala turnira.

Večeras će biti poznat i posljesnji, četvri polufinalista turnira.

Finalno veče na programu je 29. decembra.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TZ ŽUPANJA U BIJELJINI: Nastojimo obnoviti našu tradiciju i prenijeti je na našu djecu (foto, video)

Na 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini, izlagači su i prijatelji, gosti iz Turističke zajednice Grada...

Kreativna radionica u ugljevičkoj školi: Čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja

U povodu predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika-Vaskrsa roditelji učenika drugog razreda osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika održali su...

LOPARE I OVE GODINE U „RITMU EVROPE“ (foto)

U Centru za kulturu Lopare održana je audicija za najveći dječiji festival "Ritam Evrope", koji okuplja mlade talentovane...

Srpska za godinu dana „izgubila“ više manjih opština

Već više od 20 godina Republika Srpska ima negativan prirodni priraštaj, a takav trend nastavljen je i u...