Bijeljinska naselja raskopana, ogorčeni mještani pišu žalbe /FOTO/

Datum:

Share post:

Već duže vrijeme mještani bijeljinskog naselja Bogdanović plac, koje je uz sami centar grada, žive noćnu moru. Pripremni radovi za asfaltiranje su konačno počeli, ali će biti asfaltiran samo dio ulice, tj. gdje su prošle kanalizacione cijevi.

Naime, projekat izgradnje kanalizacione mreže – jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u istoriji Bijeljine, očigledno ne teče u skladu sa postavljenim planovima.

Bogdanović plac ostao je da čeka na završetak asfaltiranja saobraćajnice. Ulice će prema sadašnjem stanju biti asfaltirane do pola, a od pola će, kako kažu mještani, biti ruglo i sramota.

Grupa građana je 16. novembra uputila i žalbu PIO timu, jedinici za implementaciju projekta kanalizacije, a odnosi se na izvođenje radova u Ulici Cara Dušana.

“Prilikom izvođenja radova bageri i kamioni su izlomili postojeći asfalt, a firma koja vrši ponovno asfaltiranje planira samo da iskrpi dio na relaciji gdje je kopano, a da preostali dio ulice, tj. stari asfalt ostavi u ovakvom stanju”, stoji u žalbi grupe građana koja je dostavljena portalu InfoBijeljina. 

Dodaju da očekuju pomoć PIO tima, jer su ih, kako navode građani, u Direkciji za izgradnju i razvoj grada Bijeljina najgrublje odbili. 

Pojedini ističu i da su spremni na proteste.

“Spremni smo da odemo i pred Gradsku upravu i tražimo da se, ono što je započeto, ono što je normalno za vrijeme u kojem živimo, završi. Ovako nešto nema smisla”, istakli su mještani.

Za to vrijeme, u Gradskoj upravi samo ponavljaju da radovi idu svojim tokom, i ne preduzimaju ništa da olakšaju život građanima.

A ono što je poražavajuće jeste to da, i kada se završe projekti, koliko god da su uspješni ili ne, plate građani, izdašno, htjeli to ili ne.
 

Izvor: www.infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini organizovana Panel diskusija “U harmoniji sa prirodom” (foto, video)

U Etno Selu Stanišići u Bijeljini, danas je održana Panel diskusija pod nazivom “U harmoniji sa prirodom –...

ĆORIĆ: Zajedničkim TAG uređajem kroz Republiku Srpsku, Srbiju i Federaciju BiH do početka turističke sezone

Nedeljko Ćorić, v.d. direktora JP „Autoputevi Republike Srpske“ bio je gost u jutarnjem programu RTS povodom juče potpisanog...

Juniori KMF “Radnika” šampioni regularnog dijela

Saopštenje KMF “Radnik MD Shop” prenosimo u cjelosti: “Prije početka sezone zacrtali smo cilj da napravimo jaku, kvalitetnu okosnicu...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...