VIII internacionalni festival muzike “Primavera” od 21. do 24. marta u Bijeljini

Datum:

Share post:

Osmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera” u organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije”, a uz veliku podršku Grada Bijeljina koji je ove godine sponzor glavnih nagrada, održaće se od 21. do 24. marta 2024. godine u prelijepom ambijentu Etno sela ”Stanišići”.

Četvorodnevna manifestacija praznika za uši i dušu ove godine okuplja oko 550 takmičara iz cijelog regiona, 81 obrazovne institucije iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učesnici će se takmičiti u disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje i duvači (truba, flauta, saksofon i klarinet) u ukupno 50 starosnih kategorija, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga iz regiona.

Pored toga što je riznica mladih muzičara Festival je ”Primaveru” stavio u sam vrh takmičenja osmislivši nagradu ”JA SAM UČENIK ŠKOLE” koja će dati mogućnost učenicima škola da se takmiče i osvoje nagradu za svoju školu, a koja će se ove godine ogledati u pianinu marke Feurich, harmonici ”Bugari Armando” model Nemo II i ručno rađenoj violini njemačke proizvodnje 4/4 na kojima će ne samo takmičar, pobjednik imati priliku da svira već i druga djeca, učenici škole.

Ovom nagradom, Festival Primavera želi da kao Festival sa najvećim brojem takmičara da svoj doprinos u razvoju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i obrazovnih institucija, kao i da pruži prijateljsku platformu podrške budućim mladim umjetnicima.

Kako je kroz Festival do sada prošlo preko 3000 takmičara koji dolaze u pratnji profesora, klavirskih saradnika i roditelja možemo slobodno reći da je kroz Bijeljinu tokom festivalskih dana prošlo oko 15000 posjetitelja. 

S početkom proljeća, 21. marta na svečanom koncertu povodom otvaranja Festivala nastupiće pijanistkinja Ljiljana Vukelja, redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu sa početkom u 20.00 časova u salonu ”Moskva”. Svi takmičarski sadržaji su otvoreni za javnost.

Zatvaranje takmičenja kao i svečana dodjela glavnih nagrada će se održati u nedelju, 24. marta u 20.30 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...