Vaspitači Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” izveli predstavu “Kako pobijediti čarobnjaka” (foto, video)

Datum:

Share post:

Vaspitači JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina  danas su u Centru za kulturu “Semberija” izveli predstavu pod nazivom „Kako pobijediti čarobnjaka“.

Predstava je odigrana za mališane iz Dnevnog centra za djecu u riziku, Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju , Udruženja „Otaharin“ i „Kolosi“, a nakon predstave, mališanima su dodjeljeni paketići.

Tokom trajanja proteklih novogodišnjih i božićnih praznika u svim objektima JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina u saradnji sa roditeljima i djecom koja pohađaju vrtić, realizovana je aktivnost humanitarnog karaktera pod nazivom „Podijeli radost“.

Simoneta Vujanović, vaspitač u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, istakla je da je cilj akcije “Podijeli radost” bio prikupljanje slatkiša od kojih su pripremili paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i za djecu sa smetnjama u razvoju.

“U toku ove akcije skupili smo slatkiše za 130 paketića, a jedan dio paketića poslali smo i za mališane na Kosovu. Nadam se da smo danas na trenutak svi zajedno podijelili radost. Ovom prilikom zahvalila bih se svim našim drugarima koji su podijeli svoje paketiće, a samim tim i radost sa drugom djecom, ali i njihovim roditeljima koji se uvijek rado odazivaju na bilo koje aktivnosti koje mi realizujemo tokom naše radne godine, te Centru za kulturu „Semberija“ za saradnju“, istakla je Vujanovićeva.

Slavena Rajić, stručni saradnik za rad sa djecom u riziku u Centru za socijalni rad Bijeljina, istakla je da su ovakvi događaji veoma značajni za svu djecu u riziku, s obzirom da se radi o djeci koja se nalaze na društvenim marginama.

“Mnogo im znači svaki poziv na bilo kakav gradski događaj, jer to za njih predstavlja nešto posebno.  Njima je važno da se pojave u Centru za kulturu i pogledaju predstavu sa drugom djecom i da budu jednaki.  Od kako je pokrenuta ova akcija tradicionalno sarađujemo sa JU Dječijim vrtićem „Čika Jova Zmaj“ i veoma nam je značajna ova saradnja”, kaže Rajićeva.

Trud vaspitača i radost djece možete vidjeti i čuti u sljedećem video snimku:

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...

Danas je praznik Svetog Teodora Tirona

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik Svetog Teodora Tirona, hrišćanskog svetitelja i velikomučenika. Riječ "tiron" znači...

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...

TRIVIĆEVA: Stanivuković je “Dodikov čovjek”, biću kandidat za gradonačelnika Banja Luke

“Očekujem podršku opozicije, biću kandidat za gradonačelnika” Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek” Ostajem pri stavu da ću...