UZ MUZIKU I VATROMET NA GRADSKOM TRGU U ŠAMCU DOČEKANA PRAVOSLAVNA NOVA 2024 GODINA

Datum:

Share post:

Tradicionalno, na Gradskom trgu u Šamcu nekoliko stotina građana Šamca i okolnih opština uz muziku i vatromet i dočekalo Pravoslavnu Novu godinu koju je organizovala Opštinska uprava Šamac.

Na Gradskom trgu Šamčane je zabavljala estradna zvijezda   Mina Kostić koja je zajedno sa njima pjevala i plesala..

Dva minuta prije ponoći šamčani su zaigrali kolo i uz vatromet  dočekali Pravoslavnu Novu godinu..

 Sa željom da Pravoslavna Nova godina donese zdravlje, napredak, prodičnu sreću, blagostanje i profesionalni uspjeh, građanima se kao i uvjek obratio načelnik opštine Đorđe Milićević i čestitao svim pravoslavcima u RS i regionu..

„Vjerujemo da će godina pred nama biti godina duhovnog mira i harmonije u kojoj ćemo prepoznati istinske vrijednosti, te razumjeti i podržavati jedni druge, „kaže Milićević dodajući da su se svi u Šamcu potrudili da na dostojanstven način  proslave na gradskom trgu i međunarodnu i pravoslavnu Novu godinu.

Milićević se zahvalio svim građanima  koji su svih ovih godina od gradskog trga napravili  mjesto okupljanja i za međunarodnu Novu godinu i Pravoslavnu Novu godinu, te kaže da je siguran da će   u godinama koje dolaze ovo biti mjesto okpljanja,  hrišćanskog mira, zdravlja i onog što nam nikada nije dovoljno, a treba sve više to je porodične sreće.

Podsjećamo na šamačkom području organizovana je proslava po ugostiteljskim objektima, hotelu „Plaža“ ali je ipak veliki broj građana došao na gradski trg, a svi iz ugostiteljskih objekata su im se pridružili u zajendičkom kolu koje je označilo početak Nove pravoslavne godine.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Na današnji dan – 20. maj

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan – 20. maj

Danas je ponedjeljak, 20. maj, 141. dan 2024. Do kraja godine ima 225 dana. 1498. - Portugalski moreplovac Vasko...

Dnevni horoskop za 20. maj

OVAN Posao: Ako ste rešili da prekinete saradnju sa nekim kolegama, ostanite dosledni tim stavovima. Nije vreme za predomišljanje. Ljubav: Uzvratite istom...

PET MAGAZIN: Zašto mačke ruše stvari

Ugodno predenje, ljupke ludorije i ugodno maženje su uglavnom stvari u kojima ljubitelji mačaka uživaju. Ali tu je...

ELEKTRO BIJELJINA: U utorak i četvrtak radovi u Posavini

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti:  "Zbog raseke rastinja na trasi dalekovoda DV 35/10 kV „Pelagićevo-Seonjaci“ u utorak 21....